FORTECORTIN 4 - Dávkování


 

Dávkování léku: Fortecortin 4 Tableta


Generikum: dexamethasone
Účinná látka: dexamethasone
Alternativy: Dexamed, Dexamethasone eignapharma, Dexamethasone hameln, Dexamethasone kalceks, Dexamethasone krka, Dexamethasone noridem, Dexliq, Fortecortin, Neofordex
ATC skupina: H02AB02 - dexamethasone
Obsah účinných látek: 4MG
Formy: Tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 100
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte přípravek Fortecortin 4 přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý/á, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dávkování závisí na typu a závažnosti onemocnění a na odpovědi na léčbu u každého pacienta. Obecně jsou podávány relativně vysoké úvodní dávky, které musí být výrazně vyšší u akutních závažných průběhů choroby než u chronických onemocnění. Při léčbě akutních stavů je obvyklá dávka u dospělých 2 – 3 tablety denně a po zvládnutí akutního stavu se snižuje na dávku udržovací. Menší denní dávka se užívá obvykle celá jednorázově ráno, vyšší denní dávka se užívá rozděleně do 2 - 4 dávek (maximálně 6), přičemž ráno se užívá obvykle vyšší dávka.

Dávkování u dětí je závislé na druhu a závažnosti onemocnění a na tělesné hmotnosti dítěte.

Tablety se užívají během jídla nebo po jídle, zapíjejí se vodou. U dětí do 3 let věku je nezbytné podávat tablety až po jejich rozdrcení a rozpuštění ve vodě.

Tablety užívejte s jídlem nebo po jídle a zapíjejte je dostatečným množstvím tekutiny.

Jestliže jste užil/a více přípravku Fortecortin 4 než jste měl/a

Vzhledem k nízké akutní toxicitě glukokortikoidů nehrozí riziko předávkování a všeobecně nejsou známy příznaky předávkování. Při dlouhodobém užívání zvýšených dávek je možné očekávat nežádoucí účinky. Při náhodném požití tablet dítětem vyhledejte lékaře.

Jestliže jste zapomněl/a užít Fortecortin 4

Nezdvojujte následující dávku, abyste nahradil/a vynechanou dávku. Další dávku užijte v obvyklou dobu.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop