ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 TEVA - Dávkování


 

Dávkování léku: Alendronic acid/ vitamin d3 teva Tableta


Generikum: alendronic acid and colecalciferol
Účinná látka: monohydrÁt natrium-alendronÁtu
Alternativy: Adrovance, Alendronic acid/vitamin d3 accord, Alendronic acid/vitamin d3 aurovitas, Alendronic acid/vitamin d3 mylan, Alendronic acid/vitamin d3 sandoz, Fosavance, Vantavo
ATC skupina: M05BB03 - alendronic acid and colecalciferol
Obsah účinných látek: 70MG/0,14MG
Formy: Tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 28
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistá, poraďte se se svým lékařem.

Přípravek ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva je určen pouze pro ženy po přechodu (menopauze) s úbytkem kostní hmoty.

Užívejte jednu tabletu přípravku ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva jednou týdně.

Dbejte důsledně následujících pokynů, aby bylo pro Vás užívání přípravku ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva prospěšné:

1. Zvolte si den v týdnu, který Vám nejvíce vyhovuje. Každý týden si v tento zvolený den vezměte jednu tabletu přípravku ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva.

2. Poté, co ve zvolený den ráno vstanete, a předtím, než se najíte, napijete nebo si vezmete jiný lék, spolkněte jednu celou tabletu přípravku ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva a zapijte ji pouze plnou sklenicí vody z kohoutku (alespoň 200 ml).

- Nezapíjejte lék minerální vodou (nesycenou ani sycenou), nebo jinou tekutinou včetně kávy, čaje, džusu nebo mléka. Pouze zapijte vodou z kohoutku. - Tabletu nerozkousávejte ani nedrťte, ani ji nenechte rozpustit v ústech.

- Neužívejte přípravek ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva před spaním nebo předtím, než ráno vstanete.

3. Alespoň po dobu 30 minut po spolknutí tablety si nelehejte - zůstaňte ve vzpřímené poloze (vsedě, vstoje nebo choďte). Nelehejte si dříve, než zkonzumujete první jídlo daného dne.

4. Po spolknutí tablety ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva počkejte alespoň 30 minut, než si vezmete v daný den první jídlo, nápoj nebo jiný lék, a to včetně antacid, doplňků vápníku a vitaminů. ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva je účinný pouze tehdy, když ho vezmete na lačno.

Použití u dětí a dospívajících

Přípravek ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva nesmí být podáván dětem mladším 18 let.

Jestliže jste užila více přípravku ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva, než jste měla

Pokud si omylem vezmete příliš mnoho tablet, vypijte plnou sklenici mléka a neprodleně vyhledejte svého lékaře. Nesnažte se vyvolat zvracení a nelehejte si.

Jestliže jste zapomněla užít přípravek ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva

Pokud vynecháte dávku, vezměte si pouze jednu tabletu ráno poté, co si to uvědomíte. Neberte si dvě tablety v jeden den. Potom se vraťte k režimu užívání jedné tablety jednou týdně, a to v den, který jste si původně zvolila.

Jestliže jste přestala užívat přípravek ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva Je důležité, abyste pokračovala v užívání ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva tak dlouho, jak Vám předepsal Váš lékař. ALENDRONIC ACID/ VITAMIN D3 Teva může léčit osteoporózu, pouze pokud pokračujete v užívání tablet. Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop