OLFEN - Vedlejší a nežádoucí účinky


 

Vedlejší účinky léku: Olfen Léčivá náplast


Generikum: diclofenac
Účinná látka: sodnÁ sŮl diklofenaku
Alternativy: Almiral, Diclofenac dr. müller pharma, Diclofenac dr.max, Diclofenac eignapharma, Diclofenac galmed 1% gel, Diclofenac nutra essential, Diclofenac teva, Dicloziaja, Diky 4%, Flalgo, Flector, Flector ep, Flector ep tissugel, Inflamalgin, Itamiact, Olfen neo, Olfen neo forte, Veral 1% gel, Voltaren, Voltaren 1x denně, Voltaren emulgel, Voltaren forte
ATC skupina: M02AA15 - diclofenac
Obsah účinných látek: 10MG/G, 140MG
Formy: Léčivá náplast, Gel
Balení: Sáček
Obsah balení: 14
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Řekněte okamžitě svému lékaři a přestaňte používat náplast, pokud zaznamenáte některý z následujících příznaků:

Náhle vzniklá svědivá vyrážka (kopřivka), otoky rukou, nohou, kloubů, tváře, rtů, úst nebo hrdla, dechové obtíže, pokles krevního tlaku nebo slabost.

Mohou se vyskytnout následující nežádoucí účinky:

Časté (mohou postihnout až 1 z 10 pacientů)

Místní kožní reakce, jako zarudnutí kůže, pocit pálení, svědění, zánětlivé zčervenání kůže, kožní vyrážka, někdy s pupínky nebo podlitinami.

Méně časté (mohou postihnout až 1 ze 100 pacientů)

Reakce z přecitlivělosti nebo místní alergická reakce (kontaktní dermatitida).

Není známo (z dostupných údajů nelze určit)

U pacientů užívajících místně léčivé látky patřící do stejné skupiny jako diklofenak byly popsány jednotlivé případy celkových kožních reakcí, alergické reakce, jako otoky kůže a sliznic a anafylaktické reakce (celková alergická reakce) s akutními poruchami regulace krevního oběhu a s citlivostí na světlo.

Vstřebávání diklofenaku do těla přes kůži je velmi nízké ve srovnání s koncentrací léčivé látky v krvi po vnitřním podání diklofenaku. Pravděpodobnost nežádoucích účinků, které postihují celé tělo (jako zažívací nebo ledvinové poruchy nebo dýchací obtíže) je tedy velmi nízká.

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv, Šrobárova 48, 100 41 Praha 10, webové stránky: http:// www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek .

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Podobné nebo alternativní produkty

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop