STALORAL - Interakce


 

Interakce léku: Staloral Sublingvální roztok


Generikum: various
Účinná látka: purified allergen extracts, purified allergen extracts, purified allergen extracts, purified allergen extracts
Alternativy: Alutard sq, Phostal, Staloral 300
ATC skupina: V01AA20 - various
Obsah účinných látek: 0,1-100IC/ML, 0,1-100IR/ML, 10-100IC/ML, 10-100IR/ML, 100IC/ML, 100IR/ML
Formy: Sublingvální roztok
Balení: Kapací lahvička
Obsah balení: 4X10ML IR
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Staloral:

- jestliže jste alergický(á) na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).

-jestliže trpíte závažným nebo nestabilním astmatem

- jestliže je Váš imunitní systém velmi oslabený nebo jestliže trpíte některým onemocněním, které napadá Váš obranný systém

- jestliže trpíte zhoubným onemocněním (například rakovinou)

- jestliže máte v ústech jakýkoliv zánět.

Upozornění a opatření

- Před zahájením léčby mají být v případě nutnosti příznaky alergie upraveny vhodnou symptomatickou léčbou.

- Informujte lékaře, pokud máte po užití přípravku Staloral alergické příznaky (zčervenání a slzení očí, rýma, ucpaný nos, kopřivka). Může být nutné použít léčbu, např. kortikosteroidy, H1-antihistaminika a beta-2-mimetika.

- Informujte lékaře, pokud podstoupíte chirurgický zákrok v ústech nebo Vám bude vytržen zub. Musíte léčbu přípravkem Staloral přerušit až do úplného zhojení.

- Informujte lékaře, pokud jste trpěl eozinofilní ezofagitidou. Pokud se během léčby u Vás vyskytnou závažné nebo přetrvávající bolesti břicha, potíže s polykáním nebo bolest na hrudi, informujte, prosím, svého lékaře, který posoudí pokračování léčby.

- Informujte svého lékaře nebo lékárníka, pokud užíváte beta-blokátory (léky předepisované na onemocnění srdce a vysoký krevní tlak, ale také některé oční kapky nebo masti), jelikož tyto přípravky mohou snížit účinek adrenalinu podávaného k léčbě závažných systémových reakcí.

- Informujte svého lékaře, pokud dodržujete dietu s přísným omezením sodíku, jelikož přípravek sodík obsahuje (viz bod Staloral obsahuje chlorid sodný).

- Informujte svého lékaře o každém nedávném onemocnění a jakémkoli zhoršení alergického onemocnění.

Další léčivé přípravky a Staloral

Informujte svého lékaře o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat, včetně léků dostupných bez lékařského předpisu.

Před zahájením léčby informujte svého lékaře,

- pokud užíváte léky na depresi (tricyklická antidepresiva nebo inhibitory monoaminooxidázy (MAOI)). Riziko nežádoucích účinků adrenalinu (podávaného v případě závažné alergické reakce) může být zvýšeno, s možnými smrtelnými následky.

- pokud máte být očkován(a). Očkování má proběhnout bez přerušení léčby přípravkem Staloral po lékařském zhodnocení Vašeho celkového stavu.

Při léčbě přípravkem Staloral může být používána symptomatická léčba (např. antihistaminika a/nebo kortikosteroidy podávané do nosu).

Těhotenství, kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete užívat jakýkoli přípravek.

Klinické údaje o užívání přípravku Staloral u těhotných a kojících žen nejsou k dispozici. Proto nemáte s léčbou přípravkem Staloral začínat v těhotenství a při kojení, pokud lékař nerozhodne jinak.

Jestliže během léčby přípravkem Staloral otěhotníte, informujte lékaře, který rozhodne, zda v léčbě pokračovat.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Staloral nemá žádný nebo má zanedbatelný vliv na schopnost řídit nebo obsluhovat stroje.

Přípravek obsahuje 23 mg sodíku v maximální dávce, která odpovídá 5 stlačením pumpičky (v 1ml roztoku ). Nutno vzít v úvahu u pacientů na dietě s nízkým obsahem sodíku.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop