SOLMUCOL 200 - Interakce


 

Interakce léku: Solmucol 200 Granule pro perorální roztok


Generikum: acetylcysteine
Účinná látka: acetylcystein
Alternativy: Acc, Acc 100 neo, Acc 200, Acc 200 neo, Acc injekt, Acc long, Acc long hot drink, Acc long instant, Acc neo, Acc sirup pro děti, Acetylcystein dr.max, Acetylcystein saneca, Acetylcystein xantis, Fluimucil 100, Fluimucil 200, Fluimucil 600, Mucobene, Nac al, Nac al 600 šumivé tablety, Sanomux, Solmucol, Solmucol 100
ATC skupina: R05CB01 - acetylcysteine
Obsah účinných látek: 200MG
Formy: Granule pro perorální roztok
Balení: Sáček
Obsah balení: 40
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


.

Neužívejte přípravek SOLMUCOL:

 Jestliže jste alergický(á) na acetylcystein nebo na kteroukoli další složku přípravku SOLMUCOL

Upozornění a opatření:

Jestliže jste astmatik (asthma bronchiale), nebo máte žaludeční vřed nebo vřed na dvanácterníku, před užitím přípravku SOLMUCOL se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

V těhotenství a v období kojení může být přípravek užíván jen na doporučení lékaře.

Děti a dospívající

Přípravek není určen pro děti do 6 let.

Další léčivé přípravky a přípravek SOLMUCOL

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval nebo které možná budete užívat.

Účinky přípravku SOLMUCOL a účinky jiných současně užívaných léků se mohou navzájem ovlivňovat. Při současném užívání přípravku SOLMUCOL a antitusik (léky tišící kašel) může kvůli snížení kašlacího reflexu dojít k nebezpečnému zadržení vytvořeného hlenu v dýchacích cestách. Pro současné užívání přípravku SOLMUCOL a antitusik musí být zvlášť závažné důvody a antitusika mohou být užívána současně s přípravkem SOLMUCOL pouze na přímé doporučení lékaře.

SOLMUCOL a přípravky s obsahem antibiotika tetracyklinu (neplatí pro doxycyklin) je nutno užívat odděleně s intervalem alespoň 2 hodin.

Při současném užívání přípravku SOLMUCOL a přípravků s nitroglycerinem může dojít k zesílenému rozšiřování cév a ke zbrzdění shlukování krevních destiček.

Těhotenství, kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

V těhotenství a v období kojení může být přípravek užíván jen na doporučení lékaře.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

SOLMUCOL nemá žádný nebo má zanedbatelný vliv na schopnost řídit nebo obsluhovat stroje.

Podobné nebo alternativní produkty

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop