KLION-D 100 - Interakce


 

Interakce léku: Klion-d 100


Generikum: combinations of imidazole derivatives
Účinná látka: metronidazol
Alternativy:
ATC skupina: G01AF20 - combinations of imidazole derivatives
Obsah účinných látek: 100MG/100MG
Formy:
Balení: Strip
Obsah balení: 10
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Klion-D

- jestliže jste alergická na metronidazol nebo mikonazol-nitrát nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).

- jestliže jste v prvním trimestru těhotenství.

Upozornění a opatření Před použitím přípravku Klion-D se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Po dobu léčby přípravkem Klion-D se musíte zdržet sexuálního styku.

Jestliže se rozvine citlivost nebo podráždění sliznice, je třeba léčbu ukončit.

Během léčby přípravkem Klion-D a ještě jeden další den po jejím ukončení nekonzumujte alkoholické nápoje.

Pokud po ukončení 10denní léčby Vaše příznaky přetrvávají, kontaktujte svého lékaře, který Vám může doporučit další léčbu.

U přípravků obsahujících metronidazol byly u pacientů s Cockayneovým syndromem hlášeny případy závažné jaterní toxicity/akutního jaterního selhání, včetně případů se smrtelným důsledkem.

Jestliže trpíte Cockayneovým syndromem, Váš lékař má během léčby metronidazolem i po jejím ukončení pravidelně sledovat Vaše jaterní funkce.

Okamžitě informujte svého lékaře a přestaňte metronidazol užívat, jestliže se u Vás objeví:

- bolest břicha, nechutenství, pocit na zvracení, zvracení, horečka, malátnost, únava, žloutenka, tmavá moč, světle žlutě zbarvená stolice nebo svědění.

Léčivá látka přípravku Klion-D může ovlivnit výsledky některých laboratorních vyšetření. Pokud podstupujete laboratorní vyšetření, informujte zdravotní sestru, že užíváte přípravek Klion-D.

Děti a dospívající

Bezpečnost a účinnost u dětí a dospívajících nebyla stanovena.

Další léčivé přípravky a přípravek Klion-D

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užívala nebo které možná budete užívat.

Pokud je přípravek Klion-D užíván společně s perorálními tabletami metronidazolu, může současné užívání jiných léčivých přípravků ovlivnit účinnost a bezpečnost. Proto můžete následující léčivé přípravky užívat jen se svolením lékaře nebo na jeho doporučení:

- kumariny (na ředění krve, např. warfarin, acenokumarol)
- fenytoin, fenobarbital (antiepileptika nebo prášky na spaní)
- lithium (přípravek užívaný na depresi)
- cimetidin (na snížení žaludeční kyselosti)
- cyklosporin (k potlačení imunitního systému)
- fluoruracil (přípravek na rakovinu)
- nesmí se podávat současně s disulfiramem (na léčbu chronického alkoholismu).

Přípravek Klion-D s alkoholem

Během léčby přípravkem Klion-D a alespoň jeden další den po jejím ukončení nekonzumujte alkoholické nápoje. V případě současného užívání perorálního metronidazolu může kombinace alkoholu a perorálního metronidazolu způsobit malátnost, psychotické reakce, zmatenost, křeče v břiše, pocit na zvracení, zvracení, bolest hlavy a zčervenání.

Těhotenství a kojení

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Přípravek Klion-D se nesmí užívat během prvních třech měsíců těhotenství. Ve druhém a třetím trimestru je možné přípravek Klion-D užívat jen tehdy, pokud lékař důkladně zhodnotí očekávané přínosy a možná rizika. Během léčby doplňkovým perorálním metronidazolem a ještě 1-2 dny poté nekojte, protože léčivá látka se vylučuje do mateřského mléka. Přípravek může způsobit hořkou chuť mateřského mléka. Nejsou dostupné informace o vylučování vaginálně podaného metronidazolu a mikonazol-nitrátu do mateřského mléka. Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů Přípravek Klion-D neovlivňuje schopnost řídit a obsluhovat stroje.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop