ZEVESIN - Dávkování


 

Dávkování léku: Zevesin Potahovaná tableta


Generikum: solifenacin
Účinná látka: solifenacin-sukcinÁt
Alternativy: Arusol, Asolfena, Brisol, Folinar, Hallastcin, Muscarisan, Sentacurin, Sofenacol, Solicare, Solifenacin accord, Solifenacin actavis, Solifenacin apotex, Solifenacin aristo, Solifenacin aurovitas, Solifenacin farmax, Solifenacin g.l.pharma, Solifenacin medreg, Solifenacin msn, Solifenacin mylan, Solifenacin pmcs, Solifenacin sandoz, Solifenacin teva, Solifenacin teva pharma, Solifenacin vipharm, Soliflow, Solixa, Urokur, Vesicare, Zabcare
ATC skupina: G04BD08 - solifenacin
Obsah účinných látek: 10MG, 5MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 100
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Obvyklá dávka je 5 mg jednou denně, pokud Vám Váš lékař nedoporučil užívat 10 mg jednou denně. Užívejte přípravek pokud možno ve stejnou denní dobu. Tablety přípravku Zevesin se polykají celé a zapíjí se tekutinou. Tablety nedrťte. Sdělte svému lékaři nebo lékárníkovi, pokud se Vám účinek přípravku Zevesin zdá příliš silný nebo příliš slabý.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Zevesin, než jste měl(a):

Pokud jste užil(a) příliš mnoho tablet přípravku Zevesin nebo pokud přípravek Zevesin užilo nedopatřením dítě, okamžitě se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Předávkování se může projevit bolestmi hlavy, suchem v ústech, závratěmi, ospalostí, rozmazaným viděním, vnímáním věcí, které nejsou skutečné (halucinace), výraznou vzrušivostí (podrážděností), záchvaty (křečemi), potížemi s dýcháním (dechová nedostatečnost), zrychlenou srdeční frekvencí (tachykardie), zadržováním moči v močovém měchýři (retence moči) a rozšířením zornic (mydriáza).

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Zevesin:

Pokud jste si zapomněl(a) vzít přípravek Zevesin v obvyklou dobu, užijte jej, jakmile si vzpomenete, ale ne pokud už je čas na další dávku. Nikdy neužívejte více než jednu dávku denně. Pokud jste na pochybách, vždy se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Zevesin:

Pokud přestanete přípravek Zevesin užívat, Vaše příznaky zvýšené aktivity močového měchýře se mohou vrátit nebo zhoršit. Vždy se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem, pokud uvažujete o ukončení léčby.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop