REQUIP-MODUTAB - Dávkování


 

Dávkování léku: Requip-modutab Tableta s prodlouženým uvolňováním


Generikum: ropinirole
Účinná látka: ropinirole hydrochloride
Alternativy: Aropilos, Requip modutab, Rolpryna, Ropinirol farmax, Ropinirol mylan, Ropinirole stada
ATC skupina: N04BC04 - ropinirole
Obsah účinných látek: 2MG, 4MG, 8MG
Formy: Tableta s prodlouženým uvolňováním
Balení: Blistr
Obsah balení: 28 I
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


b>Vždy užívejte REQUIP-MODUTAB přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Kolik přípravku se užívá

Obvyklá úvodní dávka přípravku REQUIP-MODUTAB je jedna 2 mg tableta jednou denně. Váš lékař může dávku postupně zvyšovat, dokud nedojde ke kontrole příznaků. Maximální denní dávka je 24 mg jednou denně.

Nalezení nejlepší dávky přípravku REQUIP-MODUTAB může trvat určitý čas. Vždy postupujte podle pokynů svého lékaře.

Léčba je dlouhodobá. Přesné dávkování vždy určí lékař.

Pokud přecházíte z ropinirolu s okamžitým uvolňováním na léčbu přípravkem REQUIP-MODUTAB, Váš lékař Vám sdělí, jakou počáteční dávku přípravku REQUIP-MODUTAB máte užívat.

Pokud užíváte další léky k léčbě Parkinsonovy choroby, Váš lékař může snížit dávku těchto léků, jestliže zároveň užíváte REQUIP-MODUTAB.

Pokračujte v užívání Vašeho léku tak dlouho, jak Vám doporučil lékař, protože může trvat několik týdnů, než lék začne účinkovat. Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání přípravku REQUIP-MODUTAB, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka. Neužívejte více tablet, než Vám doporučil lékař.

Balení k zahájení léčby

Balení obsahující 42 tablet je určeno k zahájení léčby a obsahuje všechny tablety, které budete potřebovat během prvních tří týdnů léčby.

Vaše dávkování bude zvyšováno postupně, aby se snížil výskyt nežádoucích účinků. Během prvního týdne užívejte jednu tabletu denně a dávkování zvyšujte postupně podle následujícího schématu:

Týden 1: Užívejte 1 tabletu denně.

Týden 2: Užívejte 2 tablety denně, najednou ve stejnou dobu.

Týden 3: Užívejte 3 tablety denně, najednou ve stejnou dobu.

V léčbě budete muset pokračovat a budete potřebovat další dávky tablet, které Vám předepíše lékař.

Onemocnění ledvin

Pokud máte závažné onemocnění ledvin, Váš lékař rozhodne, zda je pro Vás přípravek REQUIP-MODUTAB vhodný. Může být nutná nižší dávka.

Jak se přípravek užívá

Nejlepší je užívat tabletu (tablety) každý den ve stejnou dobu.

Přípravek REQUIP-MODUTAB můžete užívat s jídlem i bez jídla.

Tabletu (tablety) přípravku REQUIP-MODUTAB spolkněte celou (celé) a zapijte vodou. Tabletu(y) nežvýkejte, nedrťte ani nerozlamujte – pokud byste to udělal(a), hrozí nebezpečí předávkování, protože lék by se do těla mohl uvolnit příliš rychle.

Tablety přípravku Requip-Modutab jsou navrženy tak, aby uvolňovaly lék po dobu 24 hodin. Pokud u Vás dojde ke zrychlení střevní pasáže, např. při průjmu, tableta(y) se nemusí rozpustit úplně a nemusí tak účinkovat správně. Zbytky tablety (tablet) pak můžete vidět ve stolici. Pokud k tomu dojde, sdělte to co nejdříve svému lékaři.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek REQUIP-MODUTAB:

Pokud jste zapomněl(a) užít REQUIP-MODUTAB po dobu jednoho nebo více dnů, poraďte se se svým lékařem, jak pokračovat v léčbě.

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste užil(a) více přípravku REQUIP-MODUTAB, než jste měl(a):

Jestliže jste užil(a) více přípravku REQUIP-MODUTAB, než jste měl(a), je větší pravděpodobnost, že se u Vás objeví nežádoucí účinky.

Kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka. Je-li to možné, ukažte jim balení přípravku REQUIP-MODUTAB.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek REQUIP-MODUTAB: Užívejte přípravek REQUIP-MODUTAB tak dlouho, jak Vám doporučí Váš lékař. Nikdy sám(sama) neukončujte léčbu přípravkem Requip-Modutab, aniž byste se nejprve poradil(a) s lékařem.

Pokud léčbu přípravkem REQUIP-MODUTAB ukončíte náhle, mohou se příznaky Parkinsonovy choroby rychle zhoršit.

Náhlé přerušení může způsobit rozvinutí stavu, který se označuje jako neuroleptický maligní syndrom, který může znamenat velké zdravotní riziko. Mezi jeho příznaky patří: akineze (ztráta svalového pohybu), svalová ztuhlost, horečka, nestabilní krevní tlak, tachykardie (zrychlení srdeční frekvence), zmatenost, snížená úroveň vědomí (např. kóma).

Pokud potřebujete ukončit léčbu přípravkem REQUIP-MODUTAB, lékař bude dávky snižovat postupně.

 Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.
Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop