OXYKODON/NALOXON G.L. PHARMA - Dávkování


 

Dávkování léku: Oxykodon/naloxon g.l. pharma Tableta s prodlouženým uvolňováním


Generikum: oxycodone and naloxone
Účinná látka: oxycodone hydrochloride, naloxone hydrochloride dihydrate
Alternativy: Duoxona, Estaldem 10 mg/5 mg tablety s prodlouženým uvolňováním, Estaldem 20 mg/10 mg tablety s prodlouženým uvolňováním, Estaldem 40 mg/20 mg tablety s prodlouženým uvolňováním, Estaldem 5 mg/2,5 mg tablety s prodlouženým uvolňováním, Noldoxen, Oxycodon/naloxon sandoz, Oxycomp, Oxykodon/naloxon mylan, Oxykodon/naloxon sandoz, Oxynalon, Targin, Zabrallex
ATC skupina: N02AA55 - oxycodone and naloxone
Obsah účinných látek: 10MG/5MG, 20MG/10MG, 30MG/15MG, 40MG/20MG, 5MG/2,5MG
Formy: Tableta s prodlouženým uvolňováním
Balení: Blistr
Obsah balení: 7
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Pro dávky nerealizovatelné s těmito sílami léku jsou k dispozici jiné síly.

Pokud lékař nestanoví jinak, doporučená dávka přípravku je:

Léčba bolesti

Dospělí

Obvyklá počáteční dávka je 10 mg oxykodon-hydrochloridu/5 mg naloxon-hydrochloridu každých 12 hodin.

Váš lékař rozhodne, jakou dávku máte denně užívat a jak rozdělit celkovou denní dávku na ranní a večerní část. Rozhodne rovněž o nezbytných úpravách dávky během léčby podle stupně bolesti a individuální citlivosti. Měl(a) byste dostávat nejmenší dávku, nutnou k potlačení bolesti. Pokud jste již byl(a) léčen(a) jinými opiáty, může být léčba přípravkem Oxykodon/naloxon G.L. Pharma zahájena vyšší dávkou.

Maximální denní dávka je 160 mg oxykodon-hydrochloridu a 80 mg naloxon-hydrochloridu. Pokud potřebujete vyšší dávku, lékař Vám může dát další oxykodon bez naloxonu. Maximální denní dávka oxykodon-hydrochloridu však nemá překročit 400 mg. Pozitivní účinek naloxonu na střevní aktivitu může být ovlivněn, pokud se oxykodon podává bez dodatečného naloxonu.

Pokud cítíte bolest mezi dvěma dávkami přípravku Oxykodon/naloxon G.L. Pharma, budete možná potřebovat rychle působící lék proti bolesti. Přípravek Oxykodon/naloxon G.L. Pharma není k tomuto účelu vhodný. V takové situaci se prosím, poraďte se svým lékařem.

Pokud máte dojem, že je účinek přípravku Oxykodon/naloxon G.L. Pharma příliš silný či slabý, obraťte se prosím na svého lékaře nebo lékárníka.

Léčba syndromu neklidných nohou

Dospělí

Obvyklá počáteční dávka je 5 mg oxykodon-hydrochloridu/2,5 mg naloxon-hydrochloridu ve formě tablety s prodlouženým uvolňováním každých 12 hodin.

Lékař rozhodne, jakou dávku přípravku Oxykodon/naloxon G.L. Pharma máte denně užívat a jak rozdělit celkovou denní dávku na ranní a večerní část. Rozhodne rovněž o nezbytných úpravách dávky během léčby. Vaše dávka bude upravena podle Vaší individuální citlivosti. Měl(a) byste dostávat nejmenší dávku, nutnou k úlevě od příznaků syndromu neklidných nohou.

Maximální denní dávka je 60 mg oxykodon-hydrochloridu a 30 mg naloxon-hydrochloridu.

Pokud máte dojem, že je účinek přípravku Oxykodon/naloxon G.L. Pharma příliš silný či slabý, obraťte se prosím na svého lékaře nebo lékárníka.

Starší pacienti

U starších pacientů s normální funkcí ledvin a/nebo jater není obecně nutno dávkování nijak upravovat.

Porucha funkce jater nebo ledvin

Pokud máte poruchu funkce ledvin nebo mírnou poruchu funkce jater, bude Váš lékař při předepisování přípravku Oxykodon/naloxon G.L. Pharma zvlášť opatrný. Pokud máte středně závažnou až závažnou poruchu funkce jater, nesmíte přípravek Oxykodon/naloxon G.L. Pharma užívat (viz rovněž bod 2 “Neužívejte přípravek Oxykodon/naloxon G.L. Pharma” a “ Upozornění a opatření”).

Děti a dospívající do 18 let

Studie prokazující účinnost a bezpečnost přípravku Oxykodon/naloxon G.L. Pharma u dětí a dospívajících do 18 let nebyly provedeny. Z tohoto důvodu se nedoporučuje podávat přípravek pacientům do 18 let.

Způsob podání

Perorální podání.

Spolkněte tyto tablety vcelku a zapijte sklenicí vody. Tablety můžete užívat s jídlem či bez něj. Užívejte tyto tablety každých 12 hodin, dle pevného časového schématu. Pokud například užijete jednu tabletu v 8 hodin ráno, další tabletu byste měl(a) užít v 8 hodin večer. Tablety s prodlouženým uvolňováním nedělte, nelámejte, nekousejte a nedrťte.

Návod k otevření blistru

Tento léčivý přípravek je zabalen v dětském bezpečnostním blistru. Tablety s prodlouženým uvolňováním musí být z blistru vytlačeny silou.

Délka léčby

Neužívejte přípravek Oxykodon/naloxon G.L. Pharma déle, než je nutné. Pokud užíváte přípravek Oxykodon/naloxon G.L. Pharma dlouhodobě, Váš lékař má pravidelně kontrolovat, zda jej stále ještě potřebujete.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Oxykodon/naloxon G.L. Pharma, než jste měl(a)

Pokud jste užil(a) více, než je předepsaná dávka těchto tablet, musíte ihned informovat svého lékaře.

Předávkování může mít za následek:

• zúžené zorničky

• pomalé a povrchní dýchání (respirační deprese)

• ospalost nebo ztráta vědomí

• snížené svalové napětí (hypotonie)

• zpomalený puls,

• pokles krevního tlaku.

V závažných případech může dojít ke ztrátě vědomí (kóma), může se vyskytnout voda na plicích a kolaps krevního oběhu, což může vést k úmrtí.

Vyhýbejte se situacím, vyžadujícím pozornost, např. řízení.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Oxykodon/naloxon G.L. Pharma

Pokud si zapomenete vzít přípravek Oxykodon/naloxon G.L. Pharma, nebo pokud si vezmete nižší než předepsanou dávku, nemusí se dostavit účinek.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Oxykodon/naloxon G.L. Pharma, řiďte se následujícími pokyny:

• Pokud máte následující obvyklou dávku užít za 8 nebo více hodin: Užijte zapomenutou dávku ihned a pokračujte dle svého obvyklého rozpisu dávkování. • Pokud máte následující obvyklou dávku užít za méně než 8 hodin : Užijte zapomenutou dávku a poté vyčkejte dalších 8 hodin do další dávky. Snažte se dostat zpět do původního rozpisu dávkování (např. v 8 hodin ráno a v 8 hodin večer).

Neužívejte více, než jednu dávku během 8 hodin.

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Oxykodon/naloxon G.L. Pharma

Neukončujte léčbu přípravkem Oxykodon/naloxon G.L. Pharma bez porady s lékařem.

Pokud již nepotřebujete další léčbu, lékař Vám poradí jak postupně snižovat denní dávky. Tak se vyhnete abstinenčním příznakům, jako je neklid, pocení a svalová bolest.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop