MONTELUKAST TEVA - Dávkování


 

Dávkování léku: Montelukast teva Žvýkací tableta


Generikum: montelukast
Účinná látka: sodnÁ sŮl montelukastu
Alternativy: Castispir, Miralust, Monkasta, Montecon, Montelar, Montelukast actavis, Montelukast farmax, Montelukast medreg, Montelukast mylan, Montelukast stada, Singulair, Singulair 10, Singulair 4 mini, Singulair 5 junior, Singulair junior, Singulair mini
ATC skupina: R03DC03 - montelukast
Obsah účinných látek: 10MG, 4MG, 5MG
Formy: Potahovaná tableta, Žvýkací tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 100
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


b>

Zajistěte, aby Vaše dítě vždy užívalo přípravek Montelukast Teva žvýkací tablety přesně podle pokynů lékaře, i když nemá žádné příznaky nebo pokud nastoupí astmatický záchvat. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka přípravku pro děti ve věku 2 až 5 let je jedna žvýkací tableta přípravku Montelukast Teva 4 mg jednou denně večer.

Co se týče užívání v souvislosti s příjmem potravy, přípravek Montelukast Teva žvýkací tablety se užívá večer 1 hodinu před nebo 2 hodiny po jídle.

Bezpečnost a účinnost přípravku Montelukast Teva žvýkací tablety nebyla stanovena u dětí do 2 let věku.

Pokud Vaše dítě užívá Montelukast Teva žvýkací tablety, ujistěte se, že současně neužívá jiné přípravky s obsahem stejné léčivé látky, montelukastu.

Jestliže Vaše dítě užilo více přípravku Montelukast Teva žvýkací tablety, než mělo

Pokud Vaše dítě (nebo někdo jiný) polkne mnoho tablet najednou, informujte neprodleně nejbližší pohotovostní službu nebo Vašeho lékaře. Příznaky předávkování zahrnují bolest břicha, spavost, žízeň, bolest hlavy, zvracení a bezděčné pohyby. K lékaři nebo do nemocnice s sebou prosím vezměte tuto příbalovou informaci, všechny zbylé tablety a obal, aby bylo zřejmé, kolik tablet bylo požito.

Jestliže jste zapomněl(a) přípravek Montelukast Teva žvýkací tablety svému dítěti podat

Pokud Vaše dítě vynechá dávku, pokračujte následující dávkou v obvyklou dobu. Nepodávejte Vašemu dítěti dvě dávky najednou, abyste nahradil(a) zapomenutou dávku.

Jestliže Vaše dítě přestane užívat přípravek Montelukast Teva žvýkací tablety

Je důležité pokračovat v užívání přípravku Montelukast Teva žvýkací tablety za přítomnosti i nepřítomnosti příznaků tak dlouho, dokud ho předepisuje dětský lékař, aby bylo možné udržet astma Vašeho dítěte pod kontrolou.

Přípravek Montelukast Teva žvýkací tablety může léčit astma pouze při nepřerušeném podávání.

Máte-li jakékoliv další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Pro děti ve věku 6 až 14 let jsou k dispozici Montelukast Teva 5 mg žvýkací tablety.

Pro pacienty ve věku 15 let a více jsou k dispozici Montelukast Teva 10 mg potahované tablety.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop