MABRON - Dávkování


 

Dávkování léku: Mabron Tvrdá tobolka


Generikum: tramadol
Účinná látka: tramadol-hydrochlorid
Alternativy: Mabron retard, Protradon, Tralgit, Tralgit 100 inj, Tralgit 50 inj, Tralgit gtt., Tralgit orotab, Tralgit sr, Tralgit sr 100, Tralgit sr 150, Tralgit sr 200, Tramabene, Tramadol aurovitas, Tramadol kalceks, Tramadol krka, Tramadol mylan, Tramadol retard actavis, Tramadol sandoz retard, Tramadol saneca, Tramadol vitabalans, Tramadol xantis, Tramal, Tramal kapky 100 mg/1 ml, Tramal retard tablety 100 mg, Tramal retard tablety 150 mg, Tramal retard tablety 200 mg, Tramal tobolky 50 mg, Tramundin retard
ATC skupina: N02AX02 - tramadol
Obsah účinných látek: 100MG/2ML, 50MG
Formy: Tvrdá tobolka, Injekční roztok
Balení: Blistr
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte přípravek MABRON 50 mg přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dávka by měla být stanovena podle intenzity Vaší bolesti a Vaší individuální citlivosti na bolest. Obecně by měla být užívána nejnižší účinná dávka.

Neurčí-li lékař jinak, obvyklá dávka přípravku je:

Dospělí a dospívající od 12 let

Jedna nebo dvě tobolky přípravku MABRON 50 mg (což odpovídá 50 až 100 mg tramadoli hydrochloridum).

V závislosti na bolesti účinek trvá asi 4–8 hodin.

Neužívejte více než 8 tvrdých tobolek denně (odpovídá 400 mg tramadoli hydrochloridum), pokud Vám k tomu Váš lékař nedá pokyn.

Děti

Přípravek MABRON 50 mg, tvrdé tobolky není vhodný pro děti mladší 12 let.

Starší pacienti

U starších pacientů (nad 75 let) může být vylučování tramadolu prodloužené. Je-li to Váš případ, lékař Vám může doporučit prodloužení intervalu mezi jednotlivými dávkami.

Choroby jater nebo ledvin (selhání)/ dialyzovaní nemocní

Pacienti s těžkou nedostatečností jater a/nebo ledvin by neměli přípravek MABRON 50 mg užívat. V případě mírného nebo středně těžkého postižení může Vám Váš lékař doporučit prodloužení intervalu mezi dávkami.

Jak a kdy by se měl přípravek MABRON 50 mg užívat?

Pro perorální podání (k vnitřnímu užití).

Tobolku polkněte celou, nedělte ji, nežvýkejte a zapijte dostatečným množstvím tekutiny.

Tobolky můžete užívat nalačno i po jídle.

Jak dlouho by se měl přípravek MABRON 50 mg užívat?

Neměl(a) byste užívat přípravek MABRON 50 mg déle, než je nutné. Když potřebujete být léčen(a) dlouhou dobu, Váš lékař Vás bude pravidelně v krátkých časových intervalech kontrolovat (bude-li zapotřebí i s přestávkou v léčbě) jestli můžete pokračovat v léčbě a s jakou dávkou. Jestliže máte pocit, že účinek přípravku MABRON 50 mg je příliš silný nebo příliš slabý, řekněte to svému lékaři nebo lékárníkovi.

Jestliže jste užil(a) více přípravku MABRON 50 mg, než jste měl(a)

Jestliže jste omylem užil(a) jednotlivou dávku přípravku MABRON 50 mg navíc, pravděpodobně to nebude mít žádné negativní účinky. Další dávku byste měl(a) užít jak máte předepsáno.

Po velmi vysokých dávkách se mohou objevit velmi úzké zorničky, zvracení, pokles krevního tlaku, bušení srdce, mdloby, porucha vědomí až koma (hluboké bezvědomí), epileptické křeče, poruchy dýchání až zástava dechu. V takových případech ihned volejte nejbližšího lékaře!

Jestliže jste zapomněl(a) užít MABRON 50 mg

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek MABRON 50 mg, bolest se pravděpodobně vrátí. Nezdvojujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku, pokračujte v užívání přípravku MABRON 50 mg jako předtím.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek MABRON 50 mg

Pokud přerušíte nebo ukončíte léčbu přípravkem MABRON 50 mg předčasně, nejspíše se opět objeví bolest. Pokud chcete ukončit léčbu z důvodu nepříjemných nežádoucích účinků, poraďte se se svým lékařem.

Ukončení léčby přípravkem MABRON 50 mg je obvykle bez příznaků z vysazení. Avšak ve vzácných případech, mohou někteří lidé, kteří užívali MABRON 50 mg velmi dlouho, cítit po náhlém přerušení léčby neklid, úzkost, nervozitu nebo být nejistí. Mohou být hyperaktivní, mít potíže se spaním a žaludeční nebo střevní potíže. U velmi malého počtu lidí mohou nastat panické záchvaty, halucinace, neobvyklé pocity svědění, pálení a brnění a hučení v uších (tinitus).

Pokud se po vysazení přípravku MABRON 50 mg vyskytne některý z těchto příznaků, poraďte se prosím se svým lékařem.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop