FEVARIN - Dávkování


 

Dávkování léku: Fevarin Potahovaná tableta


Generikum: fluvoxamine
Účinná látka: fluvoxamine maleate
Alternativy: Fevarin 100, Fevarin 50
ATC skupina: N06AB08 - fluvoxamine
Obsah účinných látek: 100MG, 50MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Užívejte Fevarin přesně dle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), jak přípravek užívat, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Deprese:

Doporučená úvodní dávka je 50 nebo 100 mg, podaná jednorázově večer. Maximální doporučená dávka je 300 mg za den. Dávky nad 150 mg mají být podávány rozděleně.

Obsedantně kompulzivní porucha:

Doporučená počáteční dávka je 50 mg denně po dobu 3 až 4 dnů. Maximální doporučená dávka je 300 mg denně pro dospělé a 200 mg pro děti od 8 let a dospívající.

Dávky do 150 mg mohou být podávány jako jediná dávka, nejlépe večer. Dávky vyšší než 150 mg je vhodné rozdělit na 2-3 dílčí dávky.

Příznaky z vysazení pozorované při ukončení léčby fluvoxaminem:

Je třeba se vyvarovat náhlého vysazení léčby. Při ukončování léčby fluvoxaminem má být dávka postupně snižována během nejméně jednoho až dvou týdnů, aby se snížilo riziko reakcí z vysazení (viz bod Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Fevarin). Pokud se při snižování dávky nebo při přerušení podávání objeví netolerované nežádoucí účinky, lékař zváží

obnovení dříve předepisované dávky. Následně může lékař pokračovat ve snižování dávky, avšak pomaleji.

Pacienti s poruchou funkce jater nebo ledvin:

U pacientů s poruchou funkce jater nebo ledvin zahájí lékař léčbu nižší úvodní dávkou, než je obvyklé.

Může trvat nějaký čas, než začne přípravek Fevarin účinkovat. Někteří pacienti nemusí cítit zlepšení během prvních dvou až tří týdnů. Měl(a) byste užívat tablety i v případě, že se necítíte lépe. Užívejte tablety, dokud Vám Váš lékař neřekne, že máte s léčbou přestat. Před ukončením léčby Vám lékař začne postupně snižovat dávku přípravku. Lékař Vám řekne, jak dlouho budete muset tablety užívat. Léčba obvykle trvá několik měsíců, ale i déle.

Způsob podání

Tablety přípravku Fevarin se zapíjejí vodou a nemají se kousat.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Fevarin, než jste měl(a)

Pokud jste užil(a) více přípravku Fevarin, než jste měl(a), vyhledejte svého lékaře nebo navštivte nejbližší pohotovost. Příznaky předávkování mohou být: pocit na zvracení, zvracení, průjem, spavost a závratě. Byly hlášeny také srdeční příznaky (zrychlení nebo zpomalení akce srdeční, nízký krevní tlak), poruchy jaterních funkcí, křeče a bezvědomí. Krabičku/obal přípravku Fevarin vezměte do nemocnice nebo k lékaři s sebou.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Fevarin

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou tabletu. Pokračujte podle původního doporučení lékaře.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Fevarin

Pokud ukončíte užívání Fevarinu příliš rychle, mohou se u Vás projevit příznaky z vysazení. Nejčastěji hlášenými nežádoucími účinky byly závratě, poruchy spánku (včetně nespavosti a intenzivních snů), pocit na zvracení, zvracení, průjem, bolest hlavy, rozrušení, podrážděnost, zmatenost, emoční labilita, úzkost, pocení, bušení srdce, třes, smyslové poruchy (jako brnění, mravenčení, poruchy vidění).

Pokud se u Vás při přerušení léčby projevily příznaky z vysazení, Váš lékař může rozhodnout, abyste při vysazování postupoval(a) pomaleji. Pokud pozorujete závažné příznaky z vysazení při přerušení léčby přípravkem Fevarin, řekněte o tom svému lékaři. Může Vám říci, abyste znovu začal(a) tablety užívat a při jejich vysazování postupoval(a) pomaleji (viz bod 4.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop