DELESIT - Dávkování


 

Dávkování léku: Delesit Potahovaná tableta


Generikum: desloratadine
Účinná látka: desloratadine
Alternativy: Aerius, Azomyr, Dasmini, Dasselta, Desloratadin +pharma, Desloratadin apotex, Desloratadin aurovitas, Desloratadin dr.max, Desloratadin krka, Desloratadin mylan, Desloratadin saneca, Desloratadin stada, Desloratadin xantis, Desloratadin zentiva, Desloratadine actavis, Desloratadine glenmark, Desloratadine ratiopharm, Desloratadine teva, Jovesto, Lorinespes, Lotera, Neoclarityn
ATC skupina: R06AX27 - desloratadine
Obsah účinných látek: 5MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 5
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


b>

Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dospělí a dospívající ve věku 12 let a více:

Doporučená dávka je jedna tableta jedenkrát denně se sklenicí vody, s jídlem nebo bez jídla.

Tento léčivý přípravek je určen k perorálnímu podání.

Tabletu polykejte celou.

Co se týká délky léčby, Váš lékař stanoví typ alergické rýmy, která se u Vás vyskytuje a určí, jak dlouho byste měl(a) přípravek DELESIT 5 mg potahované tablety užívat.

Pokud je Vaše alergická rýma intermitentní (přítomnost příznaků méně než 4 dny v týdnu nebo po dobu kratší než 4 týdny), doporučí Váš lékař léčebný plán, který bude záviset na vyhodnocení předchozího průběhu Vašeho onemocnění.

Pokud je Vaše alergická rýma perzistující (přítomnost příznaků 4 nebo více dnů v týdnu či po dobu delší než 4 týdny), může Vám lékař doporučit dlouhodobější léčbu.

U kopřivky může být délka léčby proměnlivá podle typu pacienta a měl(a) byste tudíž dodržovat doporučení svého lékaře.

Jestliže jste užil(a) více přípravku DELESIT 5 mg potahované tablety, než jste měl(a)

Užívejte tento přípravek výhradně tak, jak Vám byl předepsán. Při náhodném předávkování by nemělo dojít k žádným závažným problémům. Jestliže jste užil(a) více přípravku DELESIT 5 mg potahované tablety, než jste měl(a), ihned to řekněte svému lékaři nebo lékárníkovi.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek DELESIT 5 mg potahované tablety

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek DELESIT 5 mg potahované tablety v daný čas, užijte ho co nejdříve a poté pokračujte v užívání léku v pravidelném čase. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře, lékárníka nebo zdravotní sestry.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop