THROMBOREDUCTIN - Vedlejší a nežádoucí účinky


 

Vedlejší účinky léku: Thromboreductin Tvrdá tobolka


Generikum: anagrelide
Účinná látka: monohydrÁt anagrelid-hydrochloridu
Alternativy: Aldea, Anagrelid leram, Anagrelid mylan, Anagrelid nordic, Anagrelid stada, Anagrelide teva, Anagrelide vipharm, Xagrid
ATC skupina: L01XX35 - anagrelide
Obsah účinných látek: 0,5MG
Formy: Tvrdá tobolka
Balení: Obal na tablety
Obsah balení: 100
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Podobně jako všechny léky, může mít i přípravek Thromboreductin nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého:

Nežádoucí účinky se dělí podle četnosti:

Velmi časté: postihují více než 1 z 10 uživatelů

Časté: postihují 1 až 10 uživatelů ze 100

Méně časté: postihují 1 až 10 uživatelů z 1 000

Vzácné: postihují 1 až 10 uživatelů z 10 000

Velmi vzácné: postihují méně než 1 pacienta z 10 000

Při léčbě přípravkem Thromboreductin mohou být pozorovány následující nežádoucí účinky:

Velmi časté:

Bolest hlavy

Časté:

Chudokrevnost, malé krvavé skvrny na kůži, otok, závrať, neobvyklé pocity na kůži projevující se jako brnění, nespavost, bušení srdce, zrychlená srdeční akce, vysoký krevní tlak, krvácení z nosu, nevolnost, průjem, zažívací potíže, ekzém, bolest zad, únava.

Méně časté:

Snížené množství krevních destiček, krvácení, krevní výron, deprese, nervozita, sucho v ústech, migrény, přírůstek na váze, poruchy vidění, zánět spojivek, hučení, pískání v uších, srdeční nedostatečnost, srdeční selhání, poruchy srdečního rytmu, mdloby, bušení srdce, dušnost, infekce dýchacích cest, plicní hypertenze (vysoký krevní tlak v plicích - mezi známky patří potíže s dýcháním, otok nohou nebo kotníků, rty a kůže mohou získat namodralou barvu), zvracení, plynatost, zácpa, bolest břicha, plešatost, svědění kůže, bolest svalů, bolest kloubů, ledvinná nedostatečnost, infekce močového ústrojí, bolesti, slabost.

Vzácné:

Poruchy rytmu síní, angina pectoris, srdeční infarkt, náhlý pokles krevního tlaku, výpotek v plicích, zápal plic, astma, zánět žaludku, nechutenství, kožní vyrážka, noční močení, zvýšení jaterních enzymů, příznaky podobné chřipce, zimnice, malátnost.

Následující nežádoucí účinky byly hlášeny, ale četnost jejich výskytu není přesně známa:

Intersticiální plicní onemocnění, tubulointersticiální nefritida (zánět ledvin), Torsade de pointes (nepravidelný srdeční rytmus, který může ohrozit život).

Co je třeba udělat, když se objeví nežádoucí účinky?

V případě bolesti hlavy (hlavně na začátku léčby), Vám lékař může předepsat léky proti bolesti (např. acetaminofen). Objeví-li se závažné alergické reakce, je nutné podávání přípravku Thromboreductin okamžitě přerušit. Stejně tak to platí, jestliže se zhorší srdeční choroba, ledvinná nebo jaterní nedostatečnost po terapii přípravkem Thromboreductin. Objeví-li se jeden nebo více nežádoucích účinků, informujte svého lékaře, který zkontroluje jejich závažnost a učiní nutná opatření.

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Šrobárova 48

100 41 Praha 10

webové stránky: www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek .

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop