TACHYBEN I.V. - Vedlejší a nežádoucí účinky


 

Vedlejší účinky léku: Tachyben i.v. Koncentrát pro infuzní roztok


Generikum: urapidil
Účinná látka: urapidil
Alternativy: Ebrantil, Ebrantil 30 retard, Ebrantil 60 retard, Ebrantil i.v. 25, Ebrantil i.v. 50, Ebrantil retard, Rambuza, Urapidil kalceks, Urapidil stada, Urapidil stragen
ATC skupina: C02CA06 - urapidil
Obsah účinných látek: 100MG, 25MG, 50MG
Formy: Koncentrát pro infuzní roztok, Injekční roztok
Balení: Ampulka (Ampule)
Obsah balení: 5X20ML
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Během léčby se mohou vyskytnout následující nežádoucí účinky. Upozorněte na ně svého lékaře, který rozhodne, zda se má v léčbě pokračovat nebo ji přeruší.

Časté: Mohou postihnout až 1 z 10 pacientů:

Nevolnost, závratě a bolesti hlavy

Méně časté: Mohou postihnout až 1 ze 100 pacientů: Bušení srdce, změny srdečního rytmu (zrychlení nebo zpomalení), pocit tlaku nebo bolesti na hrudi (podobné jako u anginy pectoris) a dechové obtíže, pokles krevního tlaku při změně polohy (ortostatická hypotenze), zvracení, únava, nepravideln srdeční akce a pocení.

Vzácné: Mohou postihnout až 1 z 1000 pacientů: Prodloužená nebo bolestivá erekce, překrvení nosní sliznice, kožní alergická reakce (svědění, neobvyklé zčervenání kůže, vyrážka)

Velmi vzácné: Mohou postihnout až 1 z 10 000 pacientů: snížení počtu krevních destiček (porucha srážení krve), neklid.

Není známo (četnost z dostupných údajů nelze určit): otok tváře, rtů, jazyka a hrdla, kopřivka.

Pokud se projeví některý z uvedených nežádoucích účinků nebo pokud zaznamenáte jiný nežádoucí účinek, prosím, sdělte to svému lékaři. To se týká i nežádoucích účinků nevyjmenovaných v tomto letáku.

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo zdravotní sestře. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu: Státní ústav pro kontrolu léčiv, Šrobárova 48, 100 41 Praha 10, webové stránky: www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek . Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop