EZICLEN - Vedlejší a nežádoucí účinky


 

Vedlejší účinky léku: Eziclen Koncentrát pro perorální roztok


Generikum: mineral salts in combination
Účinná látka: sodium sulfate, potassium sulfate, magnesium sulfate heptahydrate
Alternativy:
ATC skupina: A06AD10 - mineral salts in combination
Obsah účinných látek:
Formy: Koncentrát pro perorální roztok
Balení: Lahev (Lahvička)
Obsah balení: 14X24X(2X176ML)
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Podobně jako všechny léky může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Při užívání tohoto přípravku se mohou vyskytnout následující nežádoucí účinky: Přestaňte užívat Eziclen a okamžitě vyhledejte lékaře, pokud u sebe zaznamenáte cokoliv z následujícího:  Alergická reakce – příznaky mohou zahrnovat kožní vyrážku nebo zarudnutí, svědění, obtížné dýchání nebo otok krku. Další nežádoucí účinky zahrnují: Velmi časté (mohou se vyskytnout u více než 1 z 10 lidí)  Obecné nepohodlí  Pocit nevolnosti (nauzea) nebo zvracení  Nadýmání nebo bolesti břicha Méně časté (mohou se vyskytnout až u 1 ze 100 lidí)  Zimnice  Sucho v ústech  Bolest hlavy  Závrať  Bolest při močení  Nepříjemné pocity v rektální a anální oblasti  Změny v hladinách některých složek v krvi. Např.: zvýšení aspartátaminotransferázy, kreatinfosfokinázy, laktát dehydrogenázy, fosforu, bilirubinu nebo kyseliny močové a snížení sodíku, draslíku nebo vápníku.

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Šrobárova 48

100 41 Praha 10

webové stránky: http://www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek .

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop