ARDUAN - Vedlejší a nežádoucí účinky


 

Vedlejší účinky léku: Arduan Prášek a rozpouštědlo pro injekční roztok


Generikum: pipecuronium bromide
Účinná látka: pipekuronium-bromid
Alternativy:
ATC skupina: M03AC06 - pipecuronium bromide
Obsah účinných látek: 2MG/ML
Formy: Prášek a rozpouštědlo pro injekční roztok
Balení: Injekční lahvička
Obsah balení: 25+25X2ML
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Ačkoli v souvislosti s užitím přípravku Arduan nebyl hlášen výskyt reakcí přecitlivělosti, nelze vyloučit možnost vzniku akutního alergického šoku (anafylaxe), protože tato reakce se již vyskytla v souvislosti s užitím jiných svalových relaxancií. Následující nežádoucí účinky byly velmi vzácně hlášeny v souvislosti s podáním pipekuronium-bromidu: - svalová slabost - kompletní ztráta funkce svalů (paralýza, ochrnutí) - brnění až svalové křeče obličeje, rukou a nohou (tetanie ) - ospalost - zánět očních víček, pokles horních očních víček - zvýšení nebo snížení krevního tlaku a srdeční akce, - dočasné zúžení dýchacích cest, kašel, dočasná zástava dechu, oslabené nebo obtížné dýchání - akumulace tekutiny (otok) kolem očí, alergická reakce - změny laboratorních hodnot.

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo zdravotní sestře. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Šrobárova 48

100 41 Praha 10

Webové stránky: http://www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop