VOLNOSTIN - Interakce


 

Interakce léku: Volnostin Potahovaná tableta


Generikum: levocetirizine
Účinná látka: levocetirizine dihydrochloride
Alternativy: Alergimed, Analergin neo, Cezera, Levocetirizin actavis, Levocetirizin cipla, Levocetirizin dr.max, Voyacyn, Xyzal, Zenaro
ATC skupina: R06AE09 - levocetirizine
Obsah účinných látek: 5MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Jednodávkový blistr
Obsah balení: 30X1 II
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Volnostin

– jestliže jste alergický(á) na levocetirizin, kteroukoli z podobných sloučenin nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6.
– jestliže trpíte těžkou poruchou funkce ledvin (těžká porucha funkce ledvin s clearance kreatininu pod 10 ml/min).

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Volnostin se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Užívání tablet levocetirizinu se nedoporučuje u dětí mladších 6 let, protože potahované tablety neumožňují příhodnou úpravu dávkování.

Jestliže máte potíže jako poranění míchy nebo zvětšená prostata, je pravděpodobné, že budete mít problém s vyprázdněním močového měchýře. Poraďte se, prosím, se svým lékařem.

Další léčivé přípravky a přípravek Volnostin

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

U citlivých pacientů může současné užívání levocetirizinu a látek tlumících centrální nervový systém (např. sedativ) zvýšit účinek na centrální nervový systém.

Přípravek Volnostin s jídlem, pitím a alkoholem

Levocetirizin lze užívat s jídlem nebo bez jídla.

Pokud užíváte levocetirizin současně s alkoholem, musíte být opatrný(á). U citlivých pacientů může být účinek alkoholu zesílen.

Těhotenství a kojení

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

U některých pacientů může levocetirizin způsobit ospalost/malátnost, únavu a vyčerpanost. Pokud máte v úmyslu řídit, vykonávat potenciálně nebezpečnou činnost nebo obsluhovat stroje, měl(a) byste nejprve vyčkat a vyzkoušet svou reakci na lék. Speciální testy však prokázaly, že u zdravých osob po podání přípravku v doporučené dávce nedochází k negativnímu ovlivnění pozornosti, schopnosti reagovat nebo obsluhovat stroje.

Přípravek Volnostin obsahuje laktózu

Jestliže Vám lékař sdělil, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, obraťte se na svého lékaře dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop