TAMSULOSIN HCL SANDOZ 0,4 - Interakce


 

Interakce léku: Tamsulosin hcl sandoz 0,4 Tvrdá tobolka s řízeným uvolňováním


Generikum: tamsulosin
Účinná látka: tamsulosin-hydrochlorid
Alternativy: Apo-tamis, Fokusin, Lannatam, Omnic tocas 0,4, Solesmin, Taflosin, Tamipro, Tamsulosin +pharma, Tamsulosin aurovitas, Tamsulosin hcl mylan, Tamsulosin hcl sandoz 0,4 prolong, Tamsulosin hcl teva, Tamsulosin medreg, Tamurox, Tanyz, Tanyz eras
ATC skupina: G04CA02 - tamsulosin
Obsah účinných látek: 0,4MG
Formy: Tvrdá tobolka s řízeným uvolňováním
Balení: Blistr
Obsah balení: 100
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Tamsulosin HCL Sandoz 0,4

 Jestliže jste alergický na tamsulosin hydrochlorid nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6). Alergie na tamsulosin hydrochlorid se mohou projevit jako náhlé otoky rukou nebo nohou, dýchací potíže a/nebo svědění a vyrážka (angioedém).
 Jestliže jste někdy trpěl závratěmi anebo omdlel následkem snížení krevního tlaku (např. při náhlém vztyčení z leže do sedu nebo do stoje).
 Jestliže bylo zjištěno, že trpíte závažnou poruchou funkce jater.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem:

 jestliže bylo zjištěno, že trpíte závažnou poruchou funkce ledvin.
 jestliže se u Vás v průběhu užívání přípravku Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 objeví závratě nebo mdloby. V takovém případě si, prosím, sedněte anebo lehněte na tak dlouho, dokud tyto příznaky nezmizí.
 jestliže se u Vás v průběhu užívání přípravku Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 objeví náhlý otok rukou nebo nohou, dechové obtíže a/nebo svědění a vyrážka, vyvolaná alergickou reakcí (angioedém).
 jestliže máte podstoupit oční operaci k odstranění šedého zákalu oční čočky (katarakta) nebo kvůli zvýšenému nitroočnímu tlaku (glaukom). Může se vyskytnout syndrom interoperativní plovoucí duhovky (viz bod 4), informujte, prosím, svého očního lékaře, že jste užíval, užíváte nebo plánujete užívat přípravek Tamsulosin HCL Sandoz 0,4. Oční lékař pak může přijmout potřebná opatření, pokud jde o použitou operační techniku a podání léků. Zeptejte se svého lékaře, zda nemáte odložit nebo dočasně přerušit užívání tohoto přípravku před operací šedého zákalu nebo kvůli zvýšenému nitroočnímu tlaku (glaukom).

Prosím, poraďte se s lékařem i tehdy, pokud se u Vás některé z těchto příznaků projevily v minulosti.

Děti a dospívající

Nepodávejte tento přípravek dětem a dospívajícím do 18 let věku, protože přípravek v této skupině pacientů nepůsobí.

Další léčivé přípravky a přípravek Tamsulosin HCL Sandoz 0,4

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval nebo které možná budete užívat.

Svého lékaře nebo lékárníka informujte zejména, pokud užíváte:

 diklofenak (lék proti bolesti a zánětu) a warfarin (lék proti srážení krve), které mohou mít vliv na rychlost, jakou je Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 z těla vylučován.
 léky na snížení krevního tlaku, jako jsou verapamil a diltiazem.
 léky k léčbě HIV, jako jsou ritonavir nebo indinavir.
 léky k léčbě plísňových infekcí, jako jsou ketakonazol nebo itrakonazol.
 jiné alfa1A-blokátory, jako jsou doxazosin, indoramin, prazosin nebo alfuzosin. Tato kombinace může snižovat Váš krevní tlak, což může způsobit závratě nebo točení hlavy.
 erythromycin, antibiotikum používané k léčbě infekcí.

Přípravek Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 s jídlem a pitím

Přípravek Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 se má užívat po prvním jídle v daný den. Užití přípravku Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 nalačno může zvýšit množství anebo intenzitu nežádoucích účinků.

Těhotenství, kojení a plodnost

Přípravek Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 není určen pro ženy.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Dosud nebylo prokázáno, že by přípravek Tamsulosin HCL Sandoz 0,4 ovlivňoval schopnost řídit dopravní prostředky nebo obsluhovat stroje. Přesto je třeba, aby si pacienti uvědomili, že se mohou objevit závratě.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop