PAROXETIN AUROVITAS - Interakce


 

Interakce léku: Paroxetin aurovitas Potahovaná tableta


Generikum: paroxetine
Účinná látka: paroxetine hydrochloride hemihydrate
Alternativy: Apo-parox, Arketis, Parolex 20, Paroxetin +pharma, Paroxetin orion, Paroxinor, Remood, Seroxat
ATC skupina: N06AB05 - paroxetine
Obsah účinných látek: 20MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 7 II
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Paroxetin Aurovitas:

jestliže jste alergický(á) na paroxetin nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).
jestliže užíváte léky, které se nazývají inhibitory monoaminooxidázy (IMAO, včetně moklobemidu a methylthioninium-chloridu (methylenová modř)), nebo jste je kdykoli v posledních dvou týdnech užíval(a). Po ukončení užívání léků ze skupiny IMAO Vám lékař poradí, jak byste měl(a) začít užívat Paroxetin Aurovitas.
jestliže užíváte antipsychotikum, které se jmenuje thioridazin nebo pimozid.
Pokud se Vás týká cokoli z výše uvedeného, řekněte to lékaři a neužívejte Paroxetin Aurovitas.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Paroxetin Aurovitas se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Užíváte jakýkoli jiný lék (viz Další léčivé přípravky a Paroxetin Aurovitas dále v textu)?
Užíváte tamoxifen k léčbě rakoviny prsu (nebo při problémech s plodností)? Paroxetin Aurovitas by mohl snížit účinek tamoxifenu, proto Vám lékař může doporučit jiné antidepresivum.
Máte problémy s ledvinami, játry nebo se srdcem?
Máte epilepsii nebo jste měl(a) záchvaty nebo křeče?
Měl(a) jste kdykoli v minulosti „manické“ epizody (hyperaktivní chování nebo překotné myšlenky)?
Podrobujete se elektrokonvulzívní léčbě?
Měl(a) jste v minulosti poruchy srážení krve nebo užíváte jiné léky, které mohou zvýšit riziko krvácení (patří sem přípravky používané ke „zředění“ krve, jako je warfarin, antipsychotika, jako je perfenazin nebo klozapin, tricyklická antidepresiva, léky používané k léčbě bolesti a zánětu nazývané nesteroidní protizánětlivé látky nebo NSA, kam patří kyselina acetylsalicylová, ibuprofen, celekoxib, etodolak, diklofenak, meloxikam)?
Máte diabetes (cukrovku)?
Máte předepsanou dietu s nízkým obsahem sodíku?
Máte glaukom (zelený oční zákal, zvýšený nitrooční tlak)?
Jste těhotná nebo plánujete těhotenství (viz Těhotenství, kojení a plodnost dále v textu)?
Je Vám méně než 18 let (viz Děti a dospívající do 18 let dále v textu)?

Pokud si odpovíte ANO na kterýkoli výše uvedený bod a dosud jste o tom s lékařem nemluvil(a), vraťte se ke svému lékaři a poraďte se o dalším užívání přípravku Paroxetin Aurovitas.

Děti a dospívající do 18 let

Paroxetin Aurovitas by neměli užívat děti a dospívající do 18 let. Měl(a) byste také vědět, že u pacientů do 18 let, kteří se léčí přípravkem Paroxetin Aurovitas, je zvýšené riziko výskytu nežádoucích účinků, jako jsou pokusy o sebevraždu, sebevražedné myšlenky a nepřátelské jednání (převážně agresivita, opoziční chování a hněv). Pokud lékař předepsal Vám nebo Vašemu dítěti Paroxetin Aurovitas a chcete se o tom poradit, navštivte, prosím, znovu svého lékaře. Pokud se u Vás nebo Vašeho dítěte během užívání přípravku Paroxetin Aurovitas rozvine nebo zhorší některý z výše uvedených příznaků, měl(a) byste o tom informovat svého lékaře. Také byste měl(a) vědět, že dlouhodobá bezpečnost přípravku Paroxetin Aurovitas ve vztahu k dalšímu růstu, dospívání a rozvoji poznání a chování nebyla dosud v této věkové skupině prokázána.

Ve studiích prováděných s přípravkem Paroxetin Aurovitas ve věkové skupině do 18 let byly často se vyskytujícími nežádoucími účinky, které postihly méně než 1 z 10 dětí/dospívajících následující: zvýšení četnosti sebevražedných myšlenek a sebevražedných pokusů, úmyslné sebepoškozování, nepřátelské, agresivní nebo negativně zaujaté chování, ztráta chuti k jídlu, chvění, abnormální pocení, hyperaktivita (příliš mnoho energie), pohybový neklid, změny emocí (včetně pláče a změny nálad) a neobvyklá tvorba modřin nebo krvácení (jako např. krvácení z nosu). V těchto studiích se také prokázalo, že stejné příznaky se vyskytly u dětí a dospívajících, kteří dostávali placebo (tablety obsahující pouze cukr) místo přípravku Paroxetin Aurovitas, i když se nevyskytovaly tak často.

V těchto studiích se u některých pacientů do 18 let dostavily po přerušení léčby přípravkem Paroxetin Aurovitas příznaky z vysazení. Tyto příznaky byly většinou podobné těm, které byly pozorovány po přerušení léčby u dospělých (viz bod

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop