NORMIX - Interakce


 

Interakce léku: Normix Potahovaná tableta


Generikum: rifaximin
Účinná látka: rifaximin
Alternativy:
ATC skupina: A07AA11 - rifaximin
Obsah účinných látek: 200MG, 400MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 12
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek NORMIX

- jestliže jste alergický(á) na rifaximin, deriváty rifamycinu nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).

- jestliže trpíte sníženou průchodností střev (i částečnou) či závažnějším vředovým onemocněním střev.

Upozornění a opatření

Tento léčivý přípravek nemá být užíván pacienty s průjmy komplikovanými horečkou nebo přítomností krve ve stolici. Léčba má být přerušena, pokud se příznaky průjmu zhorší nebo přetrvávají více než 48 hodin a lékař má zvážit léčbu alternativními antibiotiky.

Další léčivé přípravky a přípravek Normix

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Možnost systémových interakcí je vzhledem k zanedbatelnému vstřebávání ze zažívacího traktu perorálně podaného přípravku nízká.

Nicméně, změny střevní flóry v průběhu léčby antibiotiky mohou ovlivnit cirkulaci estrogenu, jeho koncentrace v plasmě může poklesnout a může být ovlivněna kontrola početí. Je proto doporučeno použít další antikoncepční prostředky, zejména pokud je obsah estrogenu pod 50 g.

Přípravek užívejte nejméně 2 hodiny po podání aktivního uhlí.

Přípravek Normix s jídlem a pitím

Tento léčivý přípravek můžete užívat s jídlem i bez jídla.

Těhotenství, kojení a fertilita

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Těhotenství

Užívání přípravku v těhotenství není doporučeno.

Kojení

Riziko pro kojené dítě nemůže být vyloučeno.

Proto Váš lékař posoudí, zda je potřeba přerušit kojení nebo přerušit léčbu přípravkem v návaznosti na možné riziko pro kojené dítě a přínos pro matku.

Plodnost

Jako jiná antibiotika rifaximin může snížit účinnost perorální estrogenní antikoncepce (hormonální antikoncepce podávaná ústy) vzhledem k jejímu vlivu na střevní mikroflóru.Proto je doporučeno použít další antikoncepční prostředky, zejména je-li obsah estrogenu méně než 50 g.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

V průběhu klinických kontrolovaných studií byly hlášeny závratě a somnolence, přípravek má však zanedbatelný vliv na schopnost řídit a obsluhovat stroje.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop