MALARONE - Interakce


 

Interakce léku: Malarone Potahovaná tableta


Generikum: proguanil, combinations
Účinná látka: atovachon
Alternativy: Malarone junior
ATC skupina: P01BB51 - proguanil, combinations
Obsah účinných látek: 250MG/100MG, 62,5MG/25MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 12
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Malarone

• jestliže jste alergický(á) na atovachon, proguanil-hydrochlorid, nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6). • při prevenci malárie, trpíte-li závažným onemocněním ledvin.

→ Týká-li se Vás cokoli z výše uvedeného, poraďte se se svým lékařem.

Zvláštní opatrnosti při použití přípravku Malarone je zapotřebí

Před užitím přípravku Malarone se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem, pokud:

• trpíte závažným onemocněním ledvin; • Vaše dítě je léčeno přípravkem Malarone a váží méně než 11 kg. K léčbě dítěte s tělesnou hmotností nižší než 11 kg jsou určeny tablety s jinou silou (viz bod 3).

→ Týká-li se Vás nebo Vašeho dítěte cokoli z výše uvedeného, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Další léčivé přípravky a přípravek Malarone

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat, včetně přípravků které jsou dostupné bez lékařského předpisu.

Některé přípravky mohou ovlivnit účinek přípravku Malarone, nebo Malarone sám může posílit nebo oslabit působení jiných léčiv užívaných ve stejnou dobu, například:

• metoklopramid, užívá se k léčbě zvracení a pocitu na zvracení; • antibiotika, tetracyklin, rifampicin a rifabutin; • efavirenz nebo některé velmi účinné inhibitory proteázy, užívají se k léčbě HIV; • warfarin a jiné přípravky zastavující srážení krve; • etoposid užívaný k léčbě nádorů.

→ Užíváte-li některé z výše uvedených léčiv, informujte o tom svého lékaře. Váš lékař musí rozhodnout, zda je pro Vás přípravek Malarone vhodný, nebo zda si pokračování v léčbě může vyžádat nějaká další vyšetření.

→ Pamatujte, že máte informovat svého lékaře, pokud jste začal(a) užívat nějaký jiný přípravek, zatímco užíváte přípravek Malarone.

Přípravek Malarone s jídlem a pitím

Je-li to možné, užívejte Malarone s jídlem nebo mléčným nápojem. Zvyšuje se tak vstřebané množství přípravku Malarone a léčba je tak účinnější.

Těhotenství a kojení

Jste-li těhotná, neužívejte přípravek Malarone, pokud Váš lékař nerozhodne jinak.

→ Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat Malarone.

Vzhledem k tomu, že se látky obsažené v přípravku Malarone mohou vylučovat do mateřského mléka, a mohlo by dojít k ublížení Vašemu dítěti, nekojte, užíváte-li přípravek Malarone.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

V případě výskytu závratí nesmíte řídit motorové vozidlo.

Malarone může u některých lidí vyvolat závrať. Pokud tyto příznaky u sebe pozorujete, nesmíte řídit, obsluhovat stroje nebo vykonávat jinou činnost, která by mohla Vás nebo jiné osoby ohrozit.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop