BIODROXIL - Interakce


 

Interakce léku: Biodroxil Tvrdá tobolka


Generikum: cefadroxil
Účinná látka: monohydrÁt cefadroxilu
Alternativy: Duracef
ATC skupina: J01DB05 - cefadroxil
Obsah účinných látek: 1000MG, 500MG
Formy: Tvrdá tobolka, Potahovaná tableta
Balení: Obal na tablety
Obsah balení: 100
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Biodroxil:

 jestliže jste alergický(á) na cefadroxil nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6);
 jestliže jste alergický(á) na cefalosporiny;
 jestliže jste alergický(á) na peniciliny.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Biodroxil se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem

 jestliže jste prodělali vážné alergické reakce nebo trpíte astmatem.
 jestliže jste prodělali onemocnění zažívacího ústrojí, zvláště zánět tlustého střeva.
 jestliže trpíte poškozením ledvin.

Léčba přípravkem Biodroxil se musí přerušit při výskytu alergických reakcí.

Zvýšené opatrnosti je třeba, jestliže se během užívání přípravku Biodroxil vyskytne závažný anebo přetrvávající průjem. V takovém případě se poraďte s Vaším lékařem, může být nutné přerušit léčbu přípravkem Biodroxil.

Další léčivé přípravky a přípravek Biodroxil

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Účinky přípravku Biodroxil a účinky jiných současně podávaných léků se mohou vzájemně ovlivňovat. Jestliže Vám bude lékař předepisovat nebo doporučovat nějaký další lék, informujte ho, že již užíváte přípravek Biodroxil. Než začnete současně s užíváním přípravku Biodroxil užívat nějaký volně prodejný lék, poraďte se se svým ošetřujícím lékařem.

Přípravek Biodroxil se nesmí kombinovat s bakteriostatickými antibiotiky (jako jsou tetracyklin, erythromycin, sulfonamidy, chloramfenikol). Je třeba se vyhnout kombinaci Biodroxilu s aminoglykosidovými antibiotiky, polymyxinem B, kolistinem a diuretiky, zejména při vysokém dávkování může tato kombinace zvýšit toxické účinky na ledviny.

Současné podávání probenecidu zvyšuje koncentraci přípravku Biodroxil v krevním séru a žluči. Při současném použití antikoagulancií nebo inhibitorů agregace trombocytů s přípravkem Biodroxil je nutná kontrola krevní srážlivosti, aby nedošlo ke krvácení.

Během léčby přípravkem Biodroxil může být falešně pozitivní Coombsův test. To platí pro matky před porodem a jejich novorozence. Glukóza v moči se musí za léčby přípravkem Biodroxil vyšetřovat enzymatickými metodami (redukční testy mohou dávat falešně pozitivní výsledky).

Přípravek Biodroxil s jídlem a pitím

Přípravek Biodroxil se může užívat s jídlem nebo na lačno. Jeho biologická dostupnost a léčebné účinky nejsou ovlivňovány příjmem potravy.

Potahované tablety a tobolky se nežvýkají a zapíjejí se libovolným množstvím tekutiny.

Těhotenství a kojení

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. V těhotenství se může přípravek Biodroxil užívat jen ze zvláště závažných důvodů.

V mateřském mléce se zjistila malá množství přípravku, proto se kojení v době používání přípravku má přerušit.

Během léčby přípravkem Biodroxil může být falešně pozitivní Coombsův test. To platí pro matky před porodem a jejich novorozence.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Přípravek Biodroxil může vyvolat bolesti hlavy, závratě, nervozitu, nespavost a únavu a proto může dojít k ovlivnění schopností řídit a obsluhovat stroje.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop