AFRELOXA - Interakce


 

Interakce léku: Afreloxa Potahovaná tableta


Generikum: amoxicillin and enzyme inhibitor
Účinná látka: amoxicillinum/acidum clavulanicum
Alternativy: Amoksiklav, Amoksiklav 1 g, Amoksiklav 1,2 g, Amoksiklav 156,25 mg/5 ml, Amoksiklav 375 mg, Amoksiklav 457 mg/5 ml, Amoksiklav 600 mg, Amoksiklav 625 mg, Amoksiklav forte 312,5 mg/5ml, Amoxicillin/clavulanic acid aptapharma, Amoxicillin/clavulanic acid aurovitas, Amoxicillin/clavulanic acid dr.max, Amoxicillin/clavulanic acid mylan, Amoxicillin/clavulanic acid olikla, Amoxicillin/clavulanic acid sinochem, Augmentin, Augmentin 1 g, Augmentin 1,2 g, Augmentin 600 mg, Augmentin 625 mg, Augmentin duo, Augmentin sr, Betaklav, Enhancin, Medoclav, Megamox 1 g, Penlac
ATC skupina: J01CR02 - amoxicillin and enzyme inhibitor
Obsah účinných látek: 500MG/125MG, 875MG/125MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Strip
Obsah balení: 500
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Afreloxa 500 mg/125 mg:

 jestliže jste alergický(á) na amoxicilin, kyselinu klavulanovou, peniciliny nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).
 jestliže jste někdy měl(a) těžkou alergickou reakci na jiná antibiotika. K těmto reakcím patří kožní vyrážka či otok obličeje nebo krku.
 jestliže jste někdy při léčbě antibiotiky měl(a) problémy s játry nebo žloutenku (zežloutnutí kůže).

Neužívejte přípravek Afreloxa 500 mg/125 mg pokud se cokoli z výše uvedeného vztahuje na Vás. Nejste-li si jist(a), poraďte se před užíváním tohoto přípravku s lékařem nebo lékárníkem.

Upozornění a opatření

Před použitím přípravku Afreloxa 500 mg/125 mg se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. To je zvláště důležité v případě, že:

 máte infekční mononukleózu
 podstupujete léčbu jater či ledvin
 nemáte pravidelné močení

Nejste-li si jist(a), zda se některé zvýše uvedeného vztahuje na Vás, poraďte se před užíváním tohoto přípravku s lékařem nebo lékárníkem.

V některých případech může Váš lékař zjistit, jaké bakterie infekci způsobily.

Na základě výsledků Vám může být podána jiná síla přípravku Afreloxa nebo předepsán jiný léčivý přípravek.

Stavy, kterým je nutné věnovat pozornost

Přípravek Afreloxa 500 mg/125 mg může některá onemocnění, kterými trpíte, zhoršit, nebo může vyvolat závažné nežádoucí účinky. Mezi nežádoucí účinky patří alergické reakce, křeče (záchvaty) a záněty tlustého střeva. Abyste snížili riziko jakýchkoli problémů, při používání tohoto přípravku si musíte všímat určitých příznaků. Viz "Stavy, kterým je nutné věnovat pozornost" v bodě 4.

Vyšetření krve a moče

Jestliže Vám budou prováděna vyšetření krve (například krevní obraz nebo vyšetření funkce jater) či vyšetření moče (na přítomnost glukózy), sdělte lékaři nebo zdravotní sestře, že užíváte přípravek Afreloxa 500 mg/125 mg. Je to proto, že přípravek Afreloxa 500 mg/125 mg může výsledky těchto vyšetření ovlivnit.

Další léčivé přípravky a přípravek Afreloxa 500 mg/125 mg

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Jestliže používáte alopurinol (užívá se při dně) s přípravkem Afreloxa 500 mg/125 mg, pravděpodobnost výskytu alergické kožní reakce se zvyšuje.

Jestliže užíváte probenecid (užívá se při dně), Váš lékař rozhodne, zda Vám upraví dávkování přípravku Afreloxa 500 mg/125 mg.

Jestliže souběžně s přípravkem Afreloxa 500 mg/125 mg užíváte přípravky k prevenci krevních sraženin (např. warfarin), může být nutné provést další vyšetření krve.

Afreloxa 500 mg/125 mg může ovlivnit způsob, jakým účinkuje methotrexát (lék užívaný k léčbě rakoviny nebo revmatických onemocnění) a mofetil-mykofenolát (lék používaný po transplantacích k prevenci odmítnutí nových orgánů).

Těhotenství a kojení

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Afreloxa 500 mg/125 mg může mít nežádoucí účinky a jejich příznaky mohou ovlivnit Vaši schopnost řídit motorová vozidla. Jestliže se necítíte dobře, neřiďte motorová vozidla a neobsluhujte stroje.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop