AFLUDITEN - Interakce


 

Interakce léku: Afluditen Injekční roztok


Generikum: fluphenazine
Účinná látka: flufenazin-dekanoÁt
Alternativy:
ATC skupina: N05AB02 - fluphenazine
Obsah účinných látek: 25MG/ML
Formy: Injekční roztok
Balení: Ampulka (Ampule)
Obsah balení: 5X1ML
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek AFLUDITEN 25 mg/ml

Jestliže jste přecitlivělý/á na léčivou látku nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku AFLUDITEN 25 mg/ml (uvedenou v bodě 6).

U pacientů se známou přecitlivělostí na jiné fenotiazinové sloučeniny je potřebná opatrnost, protože se nedá vyloučit zkřížená přecitlivělost.

AFLUDITEN 25 mg/ml se nemá užívat při poškození nebo jen při podezření na organické poškození mozku, při podávání vysokých dávek látek s tlumivým působením na centrální nervovou soustavu

(alkohol, barbituráty, narkotika, hypnotika), při komatózních nebo těžkých depresivních stavech, při extrapyramidových poruchách, při poškození jater a při krevní dyskrazii.

AFLUDITEN 25 mg/ml se nepodává těhotným a kojícím ženám ani dětem do 12 let.

Přípravek se nemá užívat, jestliže se u Vás vyskytuje chronické srdeční a ledvinové onemocnění, Parkinsonova nemoc, glaukom, hypertrofie prostaty, maligní neuroseptický syndrom v anamnéze a příznaky tardivní dyskineze nebo dystaxie, epilepsie.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku AFLUDITEN 25 mg/ml se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem nebo

zdravotní sestrou.

Poraďte se s lékařem, pokud se u Vás nebo u někoho z Vaší rodiny již někdy vyskytly potíže

s krevními sraženinami (ucpání cév, embolie). Užívání podobných přípravků jako je tento je totiž

spojováno s tvorbou krevních sraženin v cévách.

Další léčivé přípravky a přípravek AFLUDITEN 25 mg/ml

Některé léčivé přípravky mohou způsobit problémy, pokud je užíváte souběžně s přípravkem AFLUDITEN 25 mg/ml. Fenotiaziny mohou zvyšovat útlum CNS vyvolaný alkoholem, hypnotiky, sedativy případně analgetiky a antagonizovat účinek adrenalinu a jiných sympatomimetik i guanetidinu a klonidinu. Přípravek zeslabuje účinnost L-dopy, léku proti křečím, biotransformaci tricyklických antidepresiv a může zhoršit kompenzovaný diabetes.

Interakce s lithiem se může projevit neurotoxicky.

Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu.

Těhotenství, kojení a fertilita

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Přípravek se neordinuje v těhotenství, protože nebyla prověřena jeho bezpečnost.

Fluphenazin přechází do mateřského mléka, u kojence může způsobit slabost, kožní vyrážku

a výjimečně cholestatickou žloutenku.

U novorozenců, jejichž matky užívaly AFLUDITEN 25mg/ml v posledním trimestru (poslední tři měsíce těhotenství) se mohou vyskytnout tyto příznaky: třes, svalová ztuhlost a /nebo slabost, spavost, neklid, problémy s dýcháním a potíže s příjmem potravy. Pokud se u vašeho dítěte objeví jakýkoliv z těchto příznaků, prosím, kontaktujte dětského lékaře.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Přípravek může zejména na počátku léčby ovlivnit schopnost pacienta řídit motorové vozidlo a vykonávat další činnosti vyžadující zvýšenou pozornost, schopnost rozhodování a koordinaci pohybů.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop