ROXITHROMYCIN-RATIOPHARM - Sivuvaikutukset


 
Huumeiden yksityiskohdat eivät ole saatavilla valitulla kielellä, alkuperäinen teksti tulee näkyviin

Huumeiden haittavaikutukset: Roxithromycin-ratiopharm Film-coated tablet


yleinen: roxithromycin
Vaikuttava aine: roxithromycin
vaihtoehtoja:
ATC-ryhmä: J01FA06 - roxithromycin
Vaikutusainepitoisuus: 150MG, 300MG
Lomakkeet: Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 10
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Podobně jako všechny léky, může mít i přípravek Roxithromycin-ratiopharm nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Časté (vyskytují se méně než u 1 z 10, ale víc než u 1 ze 100 pacientů):

Bolesti hlavy, závratě, nevolnost, zvracení, bolesti břicha, průjem, vyrážka.

Méně časté (vyskytují se méně než u 1 ze 100, ale více než u 1 z 1000 pacientů)

Eozinofilie (zvýšení počtu určitého typu bílých krvinek), erythema multiforme (různě velké svědivé červené skvrny na kůži), kopřivka.

Není známo (frekvence nemůže být z dostupných dat odhadnuta):

Superinfekce bakterií Clostridium difficile (což se projevuje jako onemocnění střev spojené s krvavým průjmem), agranulocytóza (chybění určitého typu bílých krvinek), neutropenie (snížení určitého počtu bílých krvinek), trombocytopenie (snížení počtu krevních destiček), anafylaktický šok, zmatenost, halucinace, parestézie (mravenčení, brnění), dysgeuzie (poruchy chuti), ageuzie (ztráta schopnosti vnímat chuťové podněty), anosmie (ztráta čichu), přechodná hluchota, zhoršení sluchu (hypakuze), ušní šelest (tinitus), závrať, změny na EKG (prodloužení intervalu QT, komorová tachykardie a tzv. torsades de pointes), bronchospasmus (zúžení průdušek), krvavý průjem, pankreatitida (zánět slinivky břišní), hepatitida (zánět jater), angioedém (reakce z přecitlivělosti s náhlým otokem rtů a obličeje, krku, případně též rukou a nohou, obtíže s dýcháním nebo chrapot), purpura (tečkovité krvácení pod kůži), toxická epidermální nekrolýza a Stevens-Johnsonův syndrom (závažné kožní reakce s olupováním kůže), zhoršení nebo znovuobjevení onemocnění mystenia gravis (závažná svalová slabost), zvýšení jaterních enzymů (ALT, AST a alkalické fosfatázy).

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři , lékárníkovi nebo zdravotní sestře. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Šrobárova 48

100 41 Praha 10

webové stránky: www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek .

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

5.
Valikoima tuotevalikoimaamme apteekista