VITAMIN A-SLOVAKOFARMA - Dávkování


 

Dávkování léku: Vitamin a-slovakofarma Měkká tobolka


Generikum: retinol (vit a)
Účinná látka: retinol acetate
Alternativy: Vitamin a biofarm, Vitamin a slovakofarma, Vitaminum a hasco
ATC skupina: A11CA01 - retinol (vit a)
Obsah účinných látek: 30000IU
Formy: Měkká tobolka
Balení: Obal na tablety
Obsah balení: 50
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte přípravek Vitamin A-SLOVAKOFARMA přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dávkování

Přesné dávkování vždy určí lékař.

Vzhledem k lékové formě není přípravek určen pro děti mladší 3 let. U dětí ve věku 3 až 8 let se při nedostatku vitaminu A zpravidla užívá maximálně 1 tobolka 1krát denně po dobu 10 dní a následně 1 tobolka každé 3 dny po dobu 2 měsíců. U dospělých a dětí starších 8 let se při nedostatku vitaminu A zpravidla užívá 1 – 3 tobolky 1krát denně, při dlouhodobém užití pouze 1 tobolka 1krát denně. Délka podávání není přesně stanovena. Přípravek se podává až do ústupu klinických příznaků. Přesné dávkování a délku léčby s ohledem na důvod použití vitaminu A u dospělých i dětí vždy určí lékař.

Způsob použití

Tobolky jsou určeny k perorálnímu podání (podání ústy). Polykají se celé, pokud je polykání obtížné, je možné tobolku ponořit na 3 – 5 minut do teplé vody a po změknutí polknout.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Vitamin A-SLOVAKOFARMA, než jste měl(a)

Při předávkování nebo náhodném požití více tobolek dítětem vyhledejte lékaře. Bez porady s lékařem neužívejte (nepodávejte dítěti) současně další přípravky obsahující vitaminy.

Při předávkování se může vyskytnout slabost a závratě, podrážděnost a zmatenost, nechutenství, pocit na zvracení, zvracení a průjmy, zvýšená teplota, nadměrné močení, vypadávání vlasů, popraskání a krvácení ze rtů a dásní, suchost kůže s olupováním pokožky, zvýšená citlivost kůže na sluneční záření, oranžovožluté zbarvení okolo nosu, rtů, na dlaních a ploskách nohou, lámavost nehtů, zvětšení jater, bolest hlavy, žaludku, kostí a kloubů, dvojité vidění, vystouplé oči, chudokrevnost.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Vitamin A-SLOVAKOFARMA

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou tobolku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Vitamin A-SLOVAKOFARMA

Bez porady s Vaším lékařem nepřerušujte doporučenou dobu užívání přípravku, i když se budete cítit lépe. Když léčbu bezdůvodně přerušíte, Váš zdravotní stav se může opět zhoršit.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Podobné nebo alternativní produkty

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop