VISANNE - Dávkování


 

Dávkování léku: Visanne Tableta


Generikum: dienogest
Účinná látka: dienogest
Alternativy: Aridya, Endovelle, Tubanis, Zafrilla
ATC skupina: G03DB08 - dienogest
Obsah účinných látek: 2MG
Formy: Tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 28
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte přípravek Visanne přesně podle pokynů lékaře. Pokud si nejste jistá, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Pro dospělé je obvyklá dávka 1 tableta denně.

Následující ustanovení platí pro přípravek Visanne, pokud nebude Vaším lékařem předepsáno jinak. Dodržujte prosím následující pokyny, jinak nebudete mít z přípravku Visanne očekávaný prospěch.

S léčbou přípravkem Visanne můžete začít kterýkoli den Vašeho přirozeného cyklu.

Dospělí: užijte jednu tabletu denně, nejlépe ve stejnou dobu, s trochou vody podle potřeby. Po využití jednoho balení se bez přerušení začíná s dalším balením. V užívání tablet pokračujte i během menstruačního krvácení.

Nejsou zkušenosti s léčbou delší než 15 měsíců u pacientek s endometriózou.

Jestliže jste užila více přípravku Visanne, než jste měla

Nebyly hlášeny žádné závažné škodlivé účinky v případě užití více tablet Visanne najednou. Pokud jste však znepokojená, kontaktujte svého lékaře.

Jestliže jste zapomněla užít přípravek Visanne, nebo pokud zvracíte nebo máte průjem

Visanne bude méně účinný, pokud zapomenete užít tabletu. V případě vynechání jedné nebo více tablet užijte pouze jednu tabletu co nejdříve od okamžiku, kdy jste to zjistila; dále pokračujte další den v obvyklou dobu.

Jestliže zvracíte během 3-4 hodin od užití tablety přípravku Visanne nebo máte závažný průjem, je zde nebezpečí, že léčivá látka v tabletě se nedostane do vašeho těla. Situace je téměř stejná, jako když zapomenete tabletu užít. Pokud máte průjem nebo zvracíte během 3-4 hodin od užití tablety přípravku Visanne, užijte co nejdříve další tabletu.

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradila vynechanou dávku.

Jestliže jste přestala užívat Visanne

Jestliže přestanete užívat přípravek Visanne, Vaše původní příznaky endometriózy se mohou vrátit.

4.
Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop