VERAL - Dávkování


 

Dávkování léku: Veral Enterosolventní tableta


Generikum: diclofenac
Účinná látka: sodnÁ sŮl diklofenaku
Alternativy: Almiral, Apo-diclo, Apo-diclo sr 100, Diclofenac al, Diclofenac al 25, Diclofenac al 50, Diclofenac al retard, Diclofenac dr. müller pharma, Diclofenac duo pharmaswiss, Dicloin, Dicloreum 100, Dicloreum 50, Dicuno, Dolmina 100 sr, Dolmina 50, Dolmina inj, Flector, Flector ep rapid, Flector rapidcaps, Olfen-100 sr, Olfen-50, Uno, Veral 100 retard, Veral 75 retard, Voltaren, Voltaren 50, Voltaren actigo extra, Voltaren rapid, Voltaren retard
ATC skupina: M01AB05 - diclofenac
Obsah účinných látek: 25MG, 50MG
Formy: Enterosolventní tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Na základě Vaší léčebné odpovědi může lékař dávku zvýšit nebo snížit.

Doporučená dávka přípravku VERAL 25 mg u dospělých a dospívajících nad 15 let

Začněte léčbu užitím 1 tablety při objevení se příznaků onemocnění. Je-li třeba, pokračujte s léčbou užitím 1 tablety v intervalu 4-6 hodin. Neužívejte více než 3 tablety během 24 hodin. Nepřekračujte uvedenou dávku. Jestliže se při užívání přípravku VERAL 25 mg příznaky do 3 dnů nezlepší nebo se zhorší, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem. Bez porady s lékařem neužívejte VERAL déle než 7 dnů.

Při zánětech kloubů, mimokloubním revmatismu, gynekologických zánětech a infekčních onemocněních ucha, nosu a krku určí dávkování vždy lékař. Obvyklé dávkování je 3-6 tablet denně rozděleně do 2–3 dílčích dávek.

Použití u dětí a dospívající do 15 let

Dětem od 20 kg tělesné hmotnosti se při juvenilní idiopatické artritidě podává 1 tableta 2krát denně, dětem od 30 kg 1 tableta 3krát denně.

Jak se přípravek Veral 25 mg užívá

Doporučuje se lék zapít sklenicí vody a po aplikaci zůstat sedět nebo stát 15 – 30 minut, aby se předešlo uvíznutí léku v jícnu, kde by mohl způsobit podráždění sliznice. Tablety se polykají celé, nedělí se ani nekousají.

Jak dlouho se přípravek Veral 25 mg užívá

Dodržujte přesně pokyny lékaře nebo lékárníka.

Jestliže užíváte přípravek Veral 25 mg déle než několik týdnů, navštivte svého lékaře, aby zkontroloval Váš zdravotní stav a zaručil, že netrpíte žádným nezaznamenaným nežádoucím účinkem.

Máte-li jakékoli otázky ohledně délky léčby přípravkem Veral 25 mg, zeptejte se lékaře nebo lékárníka.

Jestliže jste užil(a) více přípravku VERAL 25 mg, než jste měl(a)

Jestliže jste nedopatřením užil(a) více tablet, než jste měl(a), oznamte to ihned svému lékaři nebo rovnou jděte na lékařskou pohotovost. Můžete potřebovat lékařskou pomoc.

Jestliže jste zapomněl(a) užít VERAL 25 mg

Při vynechání dávky užijte lék ihned, jak si vzpomenete. Jestliže se přiblížila doba pro užití další doporučené dávky, dávku vynechejte. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.
Podobné nebo alternativní produkty

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop