UROXAL - Dávkování


 

Dávkování léku: Uroxal Tableta


Generikum: oxybutynin
Účinná látka: oxybutynin-hydrochlorid
Alternativy: Ditropan, Kentera, Tarraconiq, Vesoxx
ATC skupina: G04BD04 - oxybutynin
Obsah účinných látek: 5MG
Formy: Tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 60
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dospělí

Dávkování je vždy individuální, a pokud neurčí ošetřující lékař jinak, je úvodní dávka pro dospělé půl tablety 3x denně. Obvyklá dávka je jedna tableta (5 mg) 2x až 3x denně. Váš lékař může tuto dávku zvýšit maximálně na jednu tabletu (5 mg) 4x denně.

Starší pacienti: jako úvodní dávka se podává půl tablety (2,5 mg) 2x denně. Obvyklá dávka je jedna tableta (5 mg) 2x denně.

Použití u dětí starších 5 let a dospívajících

Neurogenní nestabilita močového měchýře: obvyklá dávka je půl tablety (2,5 mg) 2x denně. Tato dávka může být zvyšována až na jednu tabletu (5 mg) 2x nebo 3x denně, aby byla zajištěna dostatečná klinická odpověď, za předpokladu, že nežádoucí účinky budou dobře tolerovány.

Noční pomočování: obvyklá dávka je půl tablety (2,5 mg) 2x denně. Tato dávka může být zvyšována až na jednu tabletu (5 mg) 2x nebo 3x denně, aby byla zajištěna dostatečná klinická odpověď, za předpokladu, že nežádoucí účinky budou dobře tolerovány. Poslední dávka má být podávána před spaním.

Podávání dětem mladším 5 let není doporučeno.

Délku užívání určí lékař.

Jestliže máte pocit, že účinek přípravku Uroxal 5 mg je příliš silný nebo příliš slabý, řekněte to svému lékaři nebo lékárníkovi.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Uroxal 5 mg, než jste měl(a)

Po požití nadměrné dávky přípravku Uroxal 5 mg se mohou objevit příznaky, které svým charakterem odpovídají vystupňovaným nežádoucím účinkům pozorovaným v některých případech při běžném dávkování. Předávkování se může projevit neklidem, nadměrnou podrážděností až psychotickým chováním. Mohou nastat oběhové změny (návaly horka, pokles krevního tlaku, oběhové selhání atd.). Při těžké otravě se mohou objevit poruchy dýchání, paralýza a bezvědomí.

Při užití nadměrné dávky nebo při náhodném požití přípravku dítětem je nutno ihned vyhledat lékaře.

Jestliže jste zapomněl(a) užít Uroxal 5 mg

Jestliže zapomenete užít svou dávku, vezměte si ji, jakmile si to uvědomíte a pokračujte v léčbě jako obvykle.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop