TRAMAL - Dávkování


 

Dávkování léku: Tramal Čípek


Generikum: tramadol
Účinná látka: tramadol-hydrochlorid
Alternativy: Mabron, Mabron retard, Protradon, Tralgit, Tralgit 100 inj, Tralgit 50 inj, Tralgit gtt., Tralgit orotab, Tralgit sr, Tralgit sr 100, Tralgit sr 150, Tralgit sr 200, Tramabene, Tramadol aurovitas, Tramadol kalceks, Tramadol krka, Tramadol mylan, Tramadol retard actavis, Tramadol sandoz retard, Tramadol saneca, Tramadol vitabalans, Tramadol xantis, Tramal kapky 100 mg/1 ml, Tramal retard tablety 100 mg, Tramal retard tablety 150 mg, Tramal retard tablety 200 mg, Tramal tobolky 50 mg, Tramundin retard
ATC skupina: N02AX02 - tramadol
Obsah účinných látek: 100MG, 100MG/2ML, 50MG/ML
Formy: Injekční roztok, Čípek
Balení: Strip
Obsah balení: 20
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte přípravek TRAMAL čípky přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dávkování se upravuje podle intenzity bolesti a podle individuální citlivosti na bolest. K odstranění bolesti by se měla použít nejnižší možná dávka přípravku.

Neužívejte více než čtyři čípky přípravku TRAMAL čípky denně (odpovídá 400 mg tramadoli hydrochloridum), pokud Vám lékař nedoporučil jinak.

Neurčí-li lékař jinak, je obvyklá dávka přípravku:

Dospělí a mladiství od 12 let

Jeden čípek přípravku TRAMAL čípky (odpovídá 100 mg tramadoli hydrochloridum). V závislosti na bolesti účinek trvá až 8 hodin.

Děti

Přípravek TRAMAL čípky není vhodný pro děti mladší 12 let.

Použití u dětí a dospívajících

Přípravek TRAMAL čípky není vhodný pro děti mladší 12 let.

Starší pacienti

U starších pacientů (nad 75 let) může být prodloužena doba vylučování přípravku. Jestli se Vás to týká, Váš lékař Vám doporučí prodloužení dávkovacího intervalu.

Závažné onemocnění jater a ledvin (nedostatečnost)/dialyzovaní pacienti

Pacienti se závažnou nedostatečností jater nebo ledvin nesmí léčivý přípravek TRAMAL čípky užívat. Jestliže máte mírnou nebo středně závažnou nedostatečnost, Váš lékař Vám může doporučit prodloužení dávkovacího intervalu.

Jak a kdy by se měl přípravek TRAMAL čípky užívat ?

TRAMAL čípky je určen k zavedení do konečníku.

Zaveďte 1 čípek do konečníku, nejlépe po vyprázdnění. Zahřátí čípku v ruce usnadní jeho zavedení.

Jak dlouho by s e měl přípravek TRAMAL čípky užívat ?

Neužívejte TRAMAL čípky déle, než je nezbytné. Je-li z důvodu povahy a závažnosti onemocnění nezbytná dlouhodobá léčba bolesti, Váš lékař Vás bude kontrolovat v pravidelných a krátkých časových intervalech, (v případě potřeby i léčbu přeruší), aby zjistil, zda byste měl(a) v léčbě přípravkem TRAMAL čípky pokračovat a s jakou dávkou.

Jestliže máte pocit, že účinek přípravku TRAMAL čípky je příliš silný nebo příliš slabý, řekněte to svému lékaři nebo lékárníkovi.

Jestliže jste užil(a) více přípravku TRAMAL čípky, než jste měl(a):

Jestliže jste omylem užil(a) dávku navíc, nejspíše žádné negativní účinky nenastanou. Měl(a) byste užít další dávku tak, jak máte předepsáno.

Po velmi vysokých dávkách se mohou objevit velmi úzké zorničky, zvracení, pokles krevního tlaku, bušení srdce, mdloby, porucha vědomí až koma (hluboké bezvědomí), epileptické záchvaty, poruchy dýchání až zástava dechu. V těchto případech ihned volejte lékaře!

Jestliže jste zapomněl(a) užít TRAMAL čípky:

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek TRAMAL čípky, pravděpodobně se opět objeví bolest.

Nezdvojujte následující dávku, abyste nahradil(a) zapomenutou dávku, prostě pokračujte v užívání tobolek jako předtím.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek TRAMAL čípky:

Pokud přerušíte nebo ukončíte léčbu přípravkem TRAMAL čípky předčasně, nejspíše se opět

objeví bolest. Pokud chcete ukončit léčbu z důvodu nepříjemných nežádoucích účinků, poraďte se se svým lékařem.

Ukončení léčby přípravkem TRAMAL čípky je obvykle bez příznaků z vysazení. Avšak ve vzácných

případech, se mohou někteří lidé, kteří užívali nějakou dobu TRAMAL čípky, po náhlém přerušení léčby cítit ne zcela dobře. Mohou cítit neklid, úzkost, nervozitu nebo se cítit nejistí. Mohou být hyperaktivní, mít potíže se spaním nebo potíže žaludeční a střevní. U velmi malého počtu lidí mohou nastat panické záchvaty, halucinace, neobvyklé pocity, jako jsou svědění, brnění a snížená citlivost, a hučení v uších (tinnitus). Velmi vzácně byly zaznamenány další neobvyklé účinky na CNS, jako je zmatenost, bludy, změny vnímání vlastní osobnosti (depersonalizace), změny vnímání skutečnosti (derealizace) a bludy z pronásledování (paranoia). Pokud se po vysazení přípravku TRAMAL čípky vyskytne u Vás některý z těchto příznaků, poraďte se prosím se svým lékařem.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop