PRENESSA - Dávkování


 

Dávkování léku: Prenessa Tableta


Generikum: perindopril
Účinná látka: perindopril-erbumin
Alternativy: Apo-perindo, Gleperil, Perinalon, Perindopril arginin actavis, Perindopril arginin mylan, Perindopril arginine stada, Perindopril js partner, Perindopril krka, Perindopril mylan, Perindopril pmcs, Perindopril-ratiopharm, Prenessa neo, Prenessa oro tab, Prestarium neo, Prestarium neo forte, Prestarium neo forte orodisperzní tablety, Prestarium neo orodisperzní tablety, Pricoron neo
ATC skupina: C09AA04 - perindopril
Obsah účinných látek: 4MG, 8MG
Formy: Tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 90
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


b>

Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Vysoký krevní tlak:

- Doporučená počáteční dávka je 4 mg denně užité ráno. Jestliže je po jednom měsíci účinek léčby nedostačující, je možno zvýšit dávkování na 8 mg denně v jedné dávce užité ráno.
- U starších nemocných se léčba zahajuje dávkou 2 mg denně. Je-li to potřebné, dávka může být zvýšena na 4 mg po jednom měsíci léčby, poté až na 8 mg denně v jedné dávce užité ráno.

Městnavé srdeční selhání:

- Léčba se obvykle zahajuje dávkou 2 mg denně užité ráno, po nejméně 2 týdnech léčby je možno dávkování zvýšit až na 4 mg denně užité ráno.

Snížení rizika srdečně cévních příhod u nemocných s ischemickou chorobou srdeční:

- Doporučená počáteční dávka je 4 mg denně užité ráno po dobu 2 týdnů, poté má být dávka zvýšena na 8 mg denně v jedné dávce užité ráno.
- U starších nemocných je doporučená počáteční dávka 2 mg denně užité ráno po dobu 1 týdne, poté 4 mg denně užité ráno po dobu následujícího týdne, od třetího týdne je dávka zvýšena na 8 mg denně v jedné dávce užité ráno.

Předcházení opakované cévní mozkové příhody:

- Léčba se zahajuje dávkou 2 mg denně po dobu dvou týdnů, poté se zvyšuje na 4 mg denně po dobu dalších dvou týdnů, a následně se přidá indapamid.

U nemocných s nedostatečností ledvin je dávkování upraveno vzhledem ke stavu nemocného.

U nemocných s nedostatečností jater nemusí být dávkování upraveno.

Tablety se vždy užívají v jedné dávce ráno před jídlem, polykají se a zapíjejí se vodou.

Tabletu lze rozdělit na stejné dávky.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Prenessa, než jste měl(a)

Příznaky předávkování mohou být snížení krevního tlaku, oběhový šok, poruchy laboratorních hodnot, selhání ledvin, poruchy dýchání a srdečního rytmu, závratě, úzkost, kašel.

V případě předávkování nebo při náhodném užití léku dětmi informujte neprodleně Vašeho lékaře a poskytněte mu nezbytné informace: užité množství, jestli byl lék užit společně s jiným lékem nebo alkoholem a čas, kdy k předávkování došlo.

Jestliže jste zapomněla(a) užít přípravek Prenessa

Pokud byla vynechána jedna nebo několik tablet, doporučuje se pokračovat v běžném užívání přípravku.

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Prenessa

Bez vědomí lékaře nepřerušujte užívání přípravku Prenessa.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop