MEMANTINE VIPHARM - Dávkování


 

Dávkování léku: Memantine vipharm Potahovaná tableta


Generikum: memantine
Účinná látka: memantin-hydrochlorid
Alternativy: Axura, Cognomem, Ebixa, Mantomed, Marixino, Memabix, Memantin apotex, Memantin cipla, Memantin mylan, Memantin sandoz, Memantin stada, Memantin zentiva, Memantine accord, Memantine aurovitas, Memantine glenmark, Memantine grindeks, Memantine lek, Memantine merz, Memantine ratiopharm, Memigmin, Memixa, Memolan, Morysa, Nemdatine, Polmatine, Zenmem
ATC skupina: N06DX01 - memantine
Obsah účinných látek: 10MG, 20MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 30X1
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


b>

Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste

jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dávkování

Doporučená dávka přípravku Memantine Vipharm pro dospělé a starší pacienty je 20 mg jednou denně. Z důvodů snížení rizika výskytu nežádoucích účinků je zapotřebí této dávky dosáhnout postupně podle uvedeného postupu léčby:

1. týden

polovina 10mg tablety

2. týden

jedna 10mg tableta

3. týden

jeden a půl 10mg tablety

od 4. týdne

dvě 10mg tablety jednou denně

Doporučené dávky je též možno dosáhnout použitím balení k zahájení léčby.

Obvyklá úvodní dávka je polovina 10mg tablety jednou denně (1x5 mg) po dobu prvního týdne. Tato dávka se zvyšuje ve druhém týdnu na jednu 10mg tabletu jednou denně (1x10 mg) a dále ve třetím týdnu na jednu a půl 10mg tablety jednou denně. Od čtvrtého týdne je obvyklá dávka dvě 10mg tablety jednou denně (1x20 mg).

Doporučená dávka přípravku Memantine Vipharm pro dospělé a starší pacienty je 20 mg jednou denně. Z důvodů snížení rizika výskytu nežádoucích účinků je zapotřebí této dávky dosáhnout postupně podle uvedeného postupu léčby. K úpravě dávky jsou dostupné další síly tablet.

Na začátku léčby budete užívat 5 mg memantinu jednou denně. Tato dávka se bude každý týden zvyšovat o 5 mg až do dosažení doporučené (udržovací) dávky. Doporučená udržovací dávky je 20 mg jednou denně a této dávky dosáhnete na začátku 4. týdne.

Dávkování u pacientů s poruchou funkce ledvin

Pokud máte sníženou funkci ledvin, Váš lékař dávku upraví podle Vašeho zdravotního stavu. V takovém případě Vám též bude pravidelně kontrolovat funkce ledvin.

Rozlomení tablety

Položte tabletu zakulacenou stranou na pevný povrch s půlicí rýhou směřující vzhůru. Ukazovákem a palcem stejné ruky zatlačte na opačné poloviny půlicí rýhy tak, jak je zobrazeno na obrázku, dokud se tableta nerozpůlí.

Rozlomení tablety

Položte tabletu zakulacenou stranou na pevný povrch s půlící rýhou směřující vzhůru. Ukazovákem a palcem stejné ruky zatlačte na opačné poloviny půlicí rýhy tak, jak je zobrazeno na obrázku, dokud se tableta nerozpůlí.

Způsob podání

Přípravek Memantine Vipharm se užívá ústy jednou denně. K dosažení příznivého účinku léku je nutno jej užívat pravidelně každý den ve stejnou denní dobu. Tablety spolkněte a zapijte vodou. Tablety lze užívat při jídle nebo nalačno.

Délka léčby

Pokračujte v léčbě přípravkem Memantine Vipharm tak dlouho, jak Vám řekl lékař. Váš lékař bude pravidelně vyhodnocovat Vaši léčbu.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Memantine Vipharm než jste měl(a)

Nadměrná dávka přípravku Memantine Vipharm Vám obvykle neublíží. Mohou se u Vás ve zvýšené míře vyskytnout nežádoucí účinky uvedené v bodě 4.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop