LOZAP H - Dávkování


 

Dávkování léku: Lozap h Potahovaná tableta


Generikum: losartan and diuretics
Účinná látka: draselnÁ sŮl losartanu
Alternativy: Arionex combi 50/12,5 mg potahovaná tableta, Lorista h, Losartan/hydrochlorothiazid js partner, Losartan/hydrochlorothiazid krka, Losartan/hydrochlorothiazid krka 50/12,5 mg, Losartan/hydrochlorothiazide zentiva, Sangona combi
ATC skupina: C09DA01 - losartan and diuretics
Obsah účinných látek: 50MG/12,5MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Lékař stanoví vhodnou dávku přípravku Lozap H podle Vašeho stavu a podle toho, zda užíváte další léky. Tablety přípravku Lozap H lze užívat s jídlem i bez jídla.

Vysoký krevní tlak

Obvyklá dávka u většiny pacientů s vysokým krevním tlakem je 1 tableta přípravku Lozap H denně, postačující k úpravě krevního tlaku po dobu 24 hodin. Tuto dávku lze zvýšit na 2 potahované tablety přípravku Lozap H jednou denně. Maximální dávka jsou 2 potahované tablety přípravku Lozap H za den.

Děti a dospívající

S používáním přípravku Lozap H u dětí a dospívajících mladších 18 let nejsou žádné zkušenosti. Přípravek Lozap H se tedy nesmí dětem a dospívajícím podávat.

Starší pacienti

Přípravek Lozap H funguje stejně dobře a je stejně dobře snášen většinou starších a mladších dospělých pacientů. Většina starších pacientů vyžaduje stejnou dávku jako mladší pacienti.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Lozap H, než jste měl(a)

V případě předávkování se ihned obraťte na svého lékaře, aby bylo možno Vám urychleně poskytnout lékařskou pomoc. Předávkování může navodit prudký pokles krevního tlaku, bušení srdce, zpomalení tepu, změny složení krve a dehydrataci.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Lozap H

Pokuste se užívat přípravek Lozap H denně, tak jak je předepsáno. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou tabletu. Pouze pokračujte ve Vašem obvyklém schématu.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Lozap H

Je důležité, abyste přípravek Lozap H užíval(a) tak dlouho, jak dlouho Vám jej bude lékař předepisovat, čímž zajistíte plynulou úpravu svého krevního tlaku. Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka
Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop