IBALGIN - Dávkování


 

Dávkování léku: Ibalgin Krém


Generikum: ibuprofen
Účinná látka: ibuprofen
Alternativy: Dolgit, Ibalgin duo effect, Ibument, Ibuprofen dr. max, Ibuprofen geiser, Nurofen
ATC skupina: M02AA13 - ibuprofen
Obsah účinných látek: 200MG, 400MG, 50MG/G, 600MG
Formy: Krém, Gel, Potahovaná tableta
Balení: Tuba
Obsah balení: 50G
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


okud lékař neurčí jinak, dospělí, včetně starších pacientů, a mladiství od 12 let si na postižené místo 3–4krát denně v časových odstupech 3–4 hodin nanášejí 4–10 cm dlouhý

proužek krému, který si lehce vtírají do kůže. Při rozsáhlých a bolestivých krevních výronech se může zpočátku místo ošetřené krémem překrýt neprodyšným obvazem.

Pokud při poraněních nedojde do 7 dnů k ústupu obtíží nebo naopak dojde ke zhoršení či se projeví nežádoucí účinky léku, přerušte léčbu a obraťte se na lékaře. Bez porady s lékařem nepoužívejte přípravek déle než 2 týdny.

Při revmatických a žilních onemocněních se o délce léčby přípravkem Ibalgin krém poraďte s lékařem. Pokud lékař neurčí jinak, Ibalgin krém se při těchto onemocněních používá většinou po dobu 2–3 týdnů.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Ibalgin krém než jste měl(a)

Pokud někdo nanesl větší množství krému na postižené místo najednou, není to důvod k vážným obavám. Předávkování přípravkem nebylo pozorováno.

Při náhodném požití většího množství přípravku dítětem může dojít k nevolnosti a zvracení. Je vhodné zvracení podpořit nebo vyvolat.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Ibalgin krém

Pokud zapomenete použít přípravek, naneste ho na postižené místo, jakmile si vzpomenete. Nezdvojujte následující dávku krému, abyste nahradil(a) vynechanou dávku krému.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.
Podobné nebo alternativní produkty

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop