FLUXUM 3200 I.U. AXA - Dávkování


 

Dávkování léku: Fluxum 3200 i.u. axa Injekční roztok v předplněné injekční stříkačce


Generikum: parnaparin
Účinná látka: parnaparin sodium
Alternativy: Fluxum 4250 i.u. axa, Fluxum 6400 i.u. axa
ATC skupina: B01AB07 - parnaparin
Obsah účinných látek: 3200IU
Formy: Injekční roztok v předplněné injekční stříkačce
Balení: Předplněná injekční stříkačka
Obsah balení: 6X0,3ML
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynu svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka přípravku je:

Prevence srážení krve (profylaxe tromboembolického onemocnění)

Všeobecná chirurgie (břišní) a další chirurgické zákroky s nízkým rizikem hluboké žilní trombózy 0,3 ml (3200 I.U. aXa) je podáno subkutánní injekcí 2 hodiny před operací. Následně je tato dávka podávána každých 24 hodin po dobu minimálně 7 dní.

Ortopedické a jiné chirurgické zákroky s vysokým rizikem hluboké žilní trombózy

V závislosti na tělesné hmotnosti je 12 hodin před a 12 hodin po operaci subkutánně podáno 0,4 ml (4250 I.U. aXa) až 0,6 ml (6400 I.U. aXa) (doporučuje se podání 0,4 ml u pacientů s hmotností 70 kg). Tato dávka je následně v pooperačním období podávána jednou denně. Léčba by měla pokračovat po dobu 7–10 dní.

Léčba hluboké žilní trombózy

Dvakrát denně je subkutánně podáváno 0,6 ml (6400 I.U. aXa) po dobu minimálně 7–10 dní. Po zvládnutí akutní fáze může následovat léčba subkutánní aplikací v dávce 0,6 ml (6400 I.U. aXa) jednou denně po dobu dalších 20–30 dní.

Léčba chronické venózní insuficience, povrchové tromboflebitidy a varikoflebitidy

V těchto indikacích se doporučuje podávat jedna subkutánní injekce v dávce 0,3 ml ( 3200 I.U. aXa), 0,4 ml (4250 I.U. aXa) nebo 0,6 ml (6400 I.U. aXa) každých 24 hodin, podle tělesné hmotnosti a závažnosti stavu pacienta (podle hmotnosti pacienta se doporučuje podávat 0,3 ml pacientům s hmotností do 50 kg, 0,4 ml pacientům s hmotností mezi 51–70 kg a 0,6 ml při hmotnosti nad 70 kg). Léčba by měla trvat minimálně 20–30 dní.

Návod k použití

Injekce se aplikuje do podkožní tkáně horního zevního kvadrantu gluteální (hýžďové) oblasti, střídavě vpravo a vlevo, nebo do anterolaterální (přední a postranní) a posterolaterální (zadní a postranní) části břišní stěny. Celá délka jehly se musí zanořit kolmo (nikoliv tangenciálně, ve směru tečny) do kožní řasy, kterou osoba aplikující dávku vytvoří mezi palcem a ukazovákem. Řasu je třeba držet až do konce aplikace.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Fluxum, než jste měl(a)

Vzhledem k tomu, že je přípravek Fluxum dodáván přímo v předplněných injekčních stříkačkách, je předávkování nepravděpodobné. Dojde-li však nešťastnou náhodou k předávkování, mohou se objevit účinky spojené s jeho antikoagulační aktivitou (krvácení), které se po běžných dávkách nevyskytují. Tyto účinky lze neutralizovat intravenózním podáním protaminsulfátu. K inhibici účinku 0,1 ml přípravku Fluxum je třeba 0,6 ml protaminsulfátu.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Fluxum

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Fluxum

Máte-li nějaké další otázky týkající se užívání tohoto léku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop