FERRO-FOLGAMMA - Dávkování


 

Dávkování léku: Ferro-folgamma Měkká tobolka


Generikum: iron, vitamin b12 and folic acid
Účinná látka: ferrous sulfate hydrate, folic acid, cyanocobalamin
Alternativy:
ATC skupina: B03AE01 - iron, vitamin b12 and folic acid
Obsah účinných látek: 37MG/5MG/0,01MG
Formy: Měkká tobolka
Balení: Blistr
Obsah balení: 100
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Děti nad 12 let a dospělí užívají obvykle z preventivních důvodů 1 až 3 tobolky denně, při léčbě anemie se užívá 3krát 1 až 3krát 2 tobolky denně. Po dosažení normálních hodnot krevního obrazu může lékař doporučit snížení dávky, ale je zpravidla třeba pokračovat v užívání přípravku ještě asi 2-3 měsíce pro doplnění zásob železa. O délce užívání přípravku se vždy poraďte s lékařem.

Během těhotenství a v období kojení se užívá 1 tobolka denně.

Způsob podávání

Tobolku spolkněte celou a zapijte ji vodou. Necucejte ji, nežvýkejte ani nezadržujte v ústech.

Přípravek nezapíjejte pravým čajem, protože obsahuje tanin, který tvoří se železem nerozpustnou a proto nevstřebatelnou sloučeninu.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Ferro-Folgamma, než jste měl(a)

Časnými příznaky akutní otravy jsou průjem, někdy s příměsí krve, teplota, pocit na zvracení, bolesti a křeče žaludku se zvracením, ve zvratkách často příměs krve. Tyto známky se dostavují asi po hodině. Při podezření na předávkování železem je třeba pacienta neodkladně dopravit do nemocnice na oddělení intenzivní (metabolické) péče. Pozdními příznaky akutní otravy jsou promodralé rty, nehty, dlaně, slabý a rychlý tep, netečnost, bledá, vlhká a studená kůže, neobvyklá únava a slabost. Po správné a včasné léčbě dochází ke zlepšení za několik hodin až dní.

Při předávkování nebo náhodném požití přípravku dítětem volejte ihned rychlou lékařskou službu. Hrozí otrava!

Podobné nebo alternativní produkty

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop