ENTECAVIR AUROVITAS - Dávkování


 

Dávkování léku: Entecavir aurovitas Potahovaná tableta


Generikum: entecavir
Účinná látka: entecavir monohydrate
Alternativy: Baraclude, Entecavir accord, Entecavir auxilto, Entecavir mylan, Entecavir sandoz, Entecavir xantis, Entecavir zentiva, Entecavir zentiva k.s., Entecavir zentiva lab
ATC skupina: J05AF10 - entecavir
Obsah účinných látek: 0,5MG, 1MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Všichni pacienti nemusí užívat stejnou dávku přípravku Entecavir Aurovitas.

Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

U dospělých je doporučená dávka přípravku 0,5 mg nebo 1 mg jednou denně perorálně (ústy).

Vaše dávka závisí na:

• tom, zda jste byl(a) léčen(a) na infekci HBV již dříve a jaké léky jste užíval(a). • zda máte problémy s ledvinami. Lékař vám může předepsat nižší dávku anebo vám doporučí, abyste ji užíval(a) méně často než jednou denně. • na stavu vašich jater.

Entecavir Aurovitas 0,5 mg potahované tablety

U dětí a dospívajících (od 2 do 18 let věku) rozhodne dětský lékař o správné dávce na základě tělesné hmotnosti vašeho dítěte. Děti s tělesnou hmotností nejméně 32,6 kg mohou užívat tabletu s obsahem 0,5 mg nebo entekavir ve formě perorálního roztoku. U pacientů s tělesnou hmotností od 10 kg do 32,5 kg se doporučuje užívat entekavir ve formě perorálního roztoku. Pro všechny typy dávkování platí, že se dávka užívá jednou denně perorálně (ústy). Neexistují žádné doporučení pro entekavir u dětí mladších 2 let nebo s tělesnou hmotností méně než 10 kg.

Entecavir Aurovitas 1 mg potahované tablety

Pro děti a dospívající (od 2 do 18 let věku) jsou dostupné tablety přípravku Entecavir Aurovitas 0,5 mg nebo může být k dispozici entekavir ve formě perorálního roztoku.

Váš dětský lékař rozhodne o správné dávce na základě tělesné hmotnosti vašeho dítěte.

Váš lékař vám doporučí, jaká dávka je pro vás vhodná. Vždy užívejte takovou dávku, kterou vám doporučil lékař, aby byla zajištěna plná účinnost léku a aby se omezil rozvoj rezistence na léčbu. Užívejte přípravek Entecavir Aurovitas po dobu, kterou vám určil váš lékař. Váš lékař vám řekne, zda a kdy máte ukončit léčbu.

Někteří pacienti musí užívat Entecavir Aurovitas na lačný žaludek (viz Přípravek Entecavir Aurovitas s jídlem a pitím v bodě 2). Jestliže Vás lékař instruoval, abyste užíval(a) přípravek Entecavir Aurovitas nalačno, nalačno znamená alespoň 2 hodiny po jídle a nejméně 2 hodiny před dalším jídlem.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Entecavir Aurovitas, než jste měl(a)

Okamžitě vyhledejte svého lékaře.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Entecavir Aurovitas

Je důležité, abyste nevynechal(a) žádnou dávku. Jestliže vynecháte dávku přípravku Entecavir Aurovitas, užijte ji co nejdříve a potom se vraťte ke svému pravidelnému rozvrhu užívání. Je-li již téměř čas na další dávku, vynechanou dávku neužívejte. Počkejte a vezměte si další dávku v pravidelnou dobu. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Nepřestávejte užívat přípravek Entecavir Aurovitas bez doporučení lékaře

U některých lidí se po přerušení užívání přípravku Entecavir Aurovitas objeví příznaky vážného zánětu jater. Neprodleně informujte svého lékaře o jakýchkoli změnách příznaků, které zaznamenáte po ukončení léčby.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop