DEPAKINE - Dávkování


 

Dávkování léku: Depakine Prášek a rozpouštědlo pro injekční roztok


Generikum: valproic acid
Účinná látka: natrium-valproÁt
Alternativy: Convulex, Convulex 150, Convulex 300, Convulex 500, Convulex cr, Depakine chrono 300 mg sécable, Depakine chrono 500 mg sécable, Orfiril, Orfiril long, Valproat chrono sandoz, Valproat ratiopharm chrono, Valproat-ratiopharm chrono
ATC skupina: N03AG01 - valproic acid
Obsah účinných látek: 400MG/4ML, 5G/100ML
Formy: Prášek a rozpouštědlo pro injekční roztok, Sirup
Balení: Injekční lahvička
Obsah balení: 4+4X4ML
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


style="text-align:left; margin-right:41px; line-height:17px"> Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Léčba přípravkem Depakine musí být zahájena a vedena lékařem, který se specializuje na léčbu epilepsie.

Dávkování

Dávkování stanoví lékař podle věku a tělesné hmotnosti pacienta a podle individuální citlivosti na valproát. Za účinné rozmezí se obvykle považuje dávka 40 –100 mg/l (300 – 700 µmol/l).

Způsob podávání

Přípravek Depakine se podává nitrožilně formou tzv. intravenózní injekce nebo infuze. Návod k přípravě infuzního roztoku je pro zdravotnické pracovníky uveden na konci této příbalové informace.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Depakine, než jste měl(a)

Předávkování přípravkem Depakine je málo pravděpodobné, protože přípravek podává vyškolený zdravotnický pracovník. Předávkování může vést až k hlubokému bezvědomí (kóma) s příznaky, jako je ochabnutí svalů, útlum reflexů, zúžení zornic, dýchací obtíže a tzv. metabolická acidóza. Příznaky mohou být velmi variabilní, byly popsány i křeče, případy otoku mozku a zvýšení tlaku uvnitř lebky. V souvislosti s masivním předávkováním byla popsána i úmrtí.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře, lékárníka nebo zdravotní sestry.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop