BISOGAMMA 10 - Dávkování


 

Dávkování léku: Bisogamma 10 Potahovaná tableta


Generikum: bisoprolol
Účinná látka: bisoprolol-fumarÁt
Alternativy: Bisocard, Bisocard 10, Bisocard 5, Bisogamma 5, Bisoprolol aurovitas, Bisoprolol medreg, Bisoprolol mylan, Bisoprolol pmcs, Bisoprolol viatris, Bisoprolol vitabalans, Bisoprolol-ratiopharm, Byol, Conaret, Concor, Concor 10, Concor 5, Concor cor, Rivocor 10, Rivocor 5, Sobycor, Tyrez
ATC skupina: C07AB07 - bisoprolol
Obsah účinných látek: 10MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 300
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Dávkování

Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Léčba začíná nízkou dávkou, která se postupně zvyšuje. Dávkování se musí určit individuálně, v závislosti na tepové frekvenci a úspěchu léčby.

Obvyklá počáteční dávka je jednou denně 1/2 potahované tablety přípravku Bisogamma 10 (odpovídá 5 mg bisoprolol-fumarátu).

Pokud účinek není dostatečný, dávkování se může zvýšit na 1 potahovanou tabletu přípravku Bisogamma 10 (odpovídá 10 mg bisoprolol-fumarátu denně).

Další zvýšení dávkování je možné jen ve výjimečných případech. Maximální doporučená dávka je 20 mg denně.

Dávkování při poruše funkce jater nebo ledvin

U pacientů s lehkou až středně těžkou poruchou fuknkce jater nebo ledvin není nutná úprava dávkování. U pacientů s těžkou poruchou funkce ledvin nebo jater nesmí být překročena denní dávka 10 mg bisoprolol-fumarátu.

Použití u dětí

Přípravek Bisogamma 10 nesmí být podáván dětem, protože u této věkové skupiny nejsou žádné terapeutické zkušenosti.

Způsob podání

Tablety užívejte ráno, s jídlem nebo bez jídla. Tablety polykejte celé a zapíjejte je dostatečným množstvím tekutiny.

Jak dlouho by se měly tablety Bisogamma 10 užívat ? Délka léčby není časově omezená a závisí na typu a závažnosti onemocnění.

Nedoporučuje se měnit dávkování léku, pokud o tom nerozhodne lékař. Když chcete léčbu přerušit nebo předčasně ukončit, poraďte se nejprve s lékařem.

O délce podávání rozhoduje lékař.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Bisogamma 10 než jste měl(a)

Při podezření na předávkování přípravkem Bisogamma 10 ihned vyhledejte lékaře, který rozhodne o vykonání potřebných opatření!

Předávkování přípravkem Bisogamma 10 může způsobit prudký pokles krevního tlaku (hypotenze), zpomalení činnosti srdce (bradykardie) až zastavení činnosti srdce, srdeční nedostatečnost a šok. Navíc se mohou vyskytnout obtíže s dýcháním, zúžení průdušek (bronchospasmus), zvracení a poruchy vědomí.

Při předávkování se léčba přípravkem Bisogamma 10 musí přerušit.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Bisogamma 10

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku. Pouze pokračujte v užívání léku ve stejných časových intervalech jako doposud.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Bisogamma 10

Nikdy nepřerušujte nebo předčasně neukončujte léčbu přípravkem Bisogamma 10, dokud se neporadíte s lékařem.

Hlavně u pacientů s poruchou krevního průtoku věnčitými cévami srdce (angina pectoris) se léčba přípravkem Bisogamma 10 nesmí náhle ukončit, ale dávkování se musí postupně snižovat

(po dobu 7 - 10 dní), protože náhlé přerušení léčby může vyvolat prudké zhoršení zdravotního stavu pacienta.

4.
Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop