AZITHROMYCIN ACTAVIS - Dávkování


 

Dávkování léku: Azithromycin actavis Potahovaná tableta


Generikum: azithromycin
Účinná látka: azithromycin
Alternativy: Azibiot, Azibiot neo, Azithromycin aurovitas, Azitromycin mylan, Azitromycin sandoz, Azitrox, Sumamed, Sumamed forte, Sumamed std, Zitrocin
ATC skupina: J01FA10 - azithromycin
Obsah účinných látek: 500MG
Formy: Potahovaná tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 3 I
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


b>

Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučené dávkování

Dospělí, děti a dospívající s tělesnou hmotností 45 kg a více:

500 mg jednou denně po dobu tří dnů do celkové dávky 1500 mg. Nebo alternativně, může Váš lékař rozhodnout, že Vám předepíše celkovou dávku 1 500 mg rozdělenou do 5 dnů. 500 mg první den a jednu tabletu 250 mg ve dnech 2 – 5.

Tablety přípravku Azithromycin Actavis v síle 250 mg nejsou v ČR registrovány, na trhu jsou k dispozici jiné přípravky s obsahem azithromycinu v síle 250 mg.

Infekce děložního čípku a močové trubice (uretry) způsobené Chlamydia trachomatis:

Jedna dávka 1 000 mg se užívá najednou.

Děti a dospívající s tělesnou hmotností do 45 kg:

Léková forma tablety se nedoporučuje. Děti a dospívající s tělesnou hmotností do 45 kg by měli užívat jiné lékové formy tohoto léku.

Pacienti s poruchou funkce ledvin nebo jater:

Měl(a) byste informovat svého lékaře, máte-li poruchu funkce ledvin nebo jater, protože může být nutné, aby Vám lékař upravil obvyklou dávku.

Dávkování u starších pacientů:

U starších pacientů se používá stejné dávkování jako u dospělých.

Způsob podání:

Tablety lze užívat s jídlem nebo bez jídla.

Tablety se mají zapíjet polovinou sklenice vody.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Azithromycin Actavis, než jste měl(a) Jestliže jste užil(a) více přípravku Azithromycin Actavis, než jste měl(a), ihned kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka, nebo navštivte nejbližší nemocnici. Příznaky předávkování jsou ztráta sluchu, nevolnost nebo zvracení a průjem. V případě předávkování může být nezbytná hospitalizace.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Azithromycin Actavis Jestliže jste zapomněl(a) užít dávku přípravku Azithromycin Actavis, užijte ji co nejdříve. Pokud je téměř čas pro další dávku, vynechejte zapomenutou dávku a užijte další ve správnou dobu. V případě pochybností se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Pokud vynecháte dávku, doužívejte všechny předepsané tablety. Znamená to, že ukončíte léčbu o den později. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku. Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Azithromycin Actavis Nikdy neukončujte léčbu přípravkem Azithromycin Actavis sami, ale nejdříve se poraďte se svým lékařem. Pokud není předepsaná léčba úplně ukončena, infekce se může vrátit. Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop