APO-ALLOPURINOL - Dávkování


 

Dávkování léku: Apo-allopurinol Tableta


Generikum: allopurinol
Účinná látka: allopurinol
Alternativy: Allopurinol apotex, Allopurinol aurobindo, Allopurinol indoco, Allopurinol medreg, Allopurinol mylan, Allopurinol warren, Allospes, Alopurinol glenmark, Alopurinol sandoz, Milurit, Milurit 100, Purinol
ATC skupina: M04AA01 - allopurinol
Obsah účinných látek: 100MG
Formy: Tableta
Balení: Obal na tablety
Obsah balení: 50
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Dospělí a dospívající od 15 let

Doporučená úvodní dávka je 100 mg jedenkrát denně (1 tableta Apo-Allopurinol). Pokud je třeba, denní dávka může být postupně zvyšována – za kontroly hladiny kyseliny močové v séru jedenkrát za 1-3 týdny – o 100 mg až do dosažení požadovaného účinku. Celková denní dávka by měla být podána v 1-3 dílčích dávkách. Denní dávky do 300 mg mohou být podány v jedné dávce po jídle. Vyšší dávky by měly být rozděleny do dílčích dávek nepřesahujících 300 mg.

Léčba dny

U lehčích stavů se obvykle užívá 200-300 mg (2-3 tablety Apo-Allopurinol) denně, u těžších stavů 400-600 mg (4-6 tablet Apo-Allopurinol) denně, maximálně 800 mg denně, rozděleně do 2-3 jednotlivých dávek.

Léčba při nádorových onemocněních

U nádorových onemocnění se obvykle užívá 600-800 mg denně, po dobu 2 - 3 dnů před zahájením protinádorové léčby, poté následuje udržovací dávka určená na základě hladin kyseliny močové v séru.

Děti a dospívající od 6 do 15 let (pouze děti se zvýšenou hladinou kyseliny močové při nádorovém onemocnění nebo Lesh-Nyhanově syndromu)

Obvyklá denní dávka alopurinolu je 10-20 mg/kg tělesné hmotnosti.

Užívá se obvykle 3 krát denně 100 mg (1 tableta Apo-Allopurinol) nebo jednou denně 300 mg (3 tablety Apo-Allopurinol).

Jak se přípravek užívá

Tabletu zapijte douškem vody.

Užívejte s jídlem nebo těsně po jídle.

Starší osoby (nad 65 let věku)

Váš lékař Vám předepíše nejnižší dávku přípravku Apo-Allopurinol tablety, které nejlépe zvládnou Vaše příznaky.

Pokud máte závažné problémy s ledvinami

Lékař Vám může doporučit, abyste užíval(a) méně než 100 mg jednou denněm, nebo Vám lékař může doporučit, abyste užíval(a) 100 mg v delších intervalech, než je 1 den.

Pokud podstupujete dvakrát nebo třikrát týdně dialýzu, může Vám lékař předepsat dávku 300 nebo 400 mg, kterou budete užívat ihned po dialýze.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Apo-Allopurinol, než jste měl(a)

Pokud užijete více přípravku Apo-Allopurinol, než jste měl(a), poraďte se se svým lékařem nebo ihned jděte do nemocnice. Balení přípravku vezměte s sebou.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Apo-Allopurinol

Jestliže zapomenete užít dávku, vezměte ji jakmile si vzpomenete. Pokud však již téměř nastal čas na další dávku, zapomenutou dávku vynechte. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Apo-Allopurinol

Bez porady se svým lékařem přípravek Apo-Allopurinol nepřestávejte užívat.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.
Podobné nebo alternativní produkty

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop