GLIMEPIRID SANDOZ - Tác dụng phụ


 
Chi tiết về thuốc không có sẵn bằng ngôn ngữ được chọn, văn bản gốc được hiển thị

Tác dụng phụ của thuốc: Glimepirid sandoz Tablet


Chung: glimepiride
Hoạt chất: glimepirid
Giải pháp thay thế: Amaryl, Eglymad, Glemid, Glimepirid aurovitas, Glimepirid mylan, Glimepirid-ratiopharm, Glymexan, Medopirid, Oltar
Nhóm ATC: A10BB12 - glimepiride
Nội dung hoạt chất: 1MG, 2MG, 3MG, 4MG
Các hình thức: Tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 90
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Informujte okamžitě svého lékaře, pokud se u Vás vyskytne některý z následujících příznaků:

 Alergická reakce (včetně zánětu žil, často ve spojení s vyrážkou), která se může rozvinout do závažné alergické reakce spojené s dýchacími obtížemi, poklesem krevního tlaku a někdy i se šokem.
 Abnormální funkce jater včetně zežloutnutí kůže a očí (žloutenka), porucha odtoku žluči (městnání žluči), zánět jater (hepatitidou) nebo selhání jater.
 Alergie (přecitlivělost) kůže, která se projeví svěděním, vyrážkou, kopřivkou a zvýšenou citlivostí na sluneční záření. Z alergické reakce mírného stupně někdy může vzniknout alergie závažná.
 Závažná hypoglykémie včetně ztráty vědomí, záchvatů nebo kómatu.

Během užívání glimepiridu se u některých pacientů vyskytly následující nežádoucí účinky:

Vzácné nežádoucí účinky (mohou postihnout až 1 z 1000 pacientů)

 Snížení hladiny cukru pod normální hodnotu (hypoglykémie) (viz bod 2)
 Pokles počtu krevních buněk: o krevních destiček (možnost zvýšení rizika krvácení nebo vzniku modřin) o bílých krvinek (zvýšená pravděpodobnost infekcí) o červených krvinek (může se objevit bledost kůže, slabost a zadýchávání) Tyto potíže se obvykle upraví po vysazení přípravku Glimepirid Sandoz.

Velmi vzácné nežádoucí účinky (mohou postihnout až 1 z 10 000 pacientů)

 Alergické reakce (včetně zánětu žil, často s kožní vyrážkou), z nichž se mohou vyvinout závažné alergické reakce zahrnující potíže s dýcháním a pokles krevního tlaku v některých případech přecházející do šoku. Pokud zaznamenáte některý z těchto příznaků, okamžitě kontaktujte lékaře.  Abnormální funkce jater včetně zažloutnutí kůže a očí (žloutenka), porucha odtoku žluči (městnání žluči), zánět jater (hepatitida) nebo selhání jater. Pokud zaznamenáte některý z těchto příznaků, okamžitě kontaktujte lékaře.  Pocity na zvracení nebo nevolnost, průjem, pocity plnosti nebo nadýmání a bolesti břicha.  Snížené množství sodíku v krvi (prokáže se krevními testy). Frekvence nežádoucích účinků není známa (z dostupných údajů nelze určit)  Kožní projevy alergie (přecitlivělosti), jako je svědění, vyrážka, kopřivka a zvýšená citlivost na sluneční záření. Některé mírné alergické reakce se mohou stát závažnými, s příznaky jako jsou potíže s polykáním nebo dýcháním, otok rtů, hrdla a jazyka. Pokud zaznamenáte některý z těchto nežádoucích účinků, okamžitě kontaktujte lékaře.  Alergická reakce na deriváty sulfonylurey, sulfonamidy nebo příbuzné skupiny látek.  Problémy se zrakem, které mohou nastat na začátku léčby přípravkem Glimepirid Sandoz. Souvisí se změnou hladiny cukru v krvi a měly by se brzy zlepšit.  Zvýšené hladiny jaterních enzymů.  Závažné neobvyklé krvácení nebo vznik modřin pod kůží.

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv, Šrobárova 48, 100 41 Praha 10, webové stránky: www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek.

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Lựa chọn sản phẩm trong ưu đãi của chúng tôi từ nhà thuốc của chúng tôi

Giới thiệu

Một dự án phi thương mại tự do có sẵn cho mục đích so sánh thuốc laic ở mức độ tương tác, tác dụng phụ cũng như giá thuốc và lựa chọn thay thế của họ

Thêm thông tin