RINGERůV ROZTOK VIAFLO - Yan etkiler


 
İlaç detayları seçilen dilde mevcut değildir, orijinal metin görüntülenir

Ilacın yan etkileri: Ringerův roztok viaflo Solution for infusion


genel: electrolytes
Aktif madde: chlorid sodnÝ
Alternatifler: 0,9% sodium chloride in water for injection "fresenius", 0,9% sodium chloride intravenous infusion bp baxter, Ardeaelytosol d 1/1, Ardeaelytosol ea 1/1, Ardeaelytosol el 1/1, Ardeaelytosol f 1/1, Ardeaelytosol h 1/1, Ardeaelytosol r 1/1, Ardeaelytosol rl 1/1, Calcium gluconicum 10% b.braun, Chlorid sodný 0,9% baxter, Chlorid sodný 0,9% braun, Chlorid sodný grifols, Chlorid sodný grifols 0,9%, Fyziologický roztok viaflo, Hartmannuv roztok braun bp, Hartmannův roztok viaflo, Hartmann´s solution bp "fresenius", Hartmann´s solution fresenius kabi, Infusio hartmanni imuna, Infusio natrii chlorati isotonica imuna, Infusio natrii chlorati isotonica mediekos f 1/1, Infusio ringeri imuna, Infusio ringeri mediekos r1/1, Isolyte, Kaliumchlorid/natriumchlorid 0,15% + 0,9% b. braun, Kaliumchlorid/natriumchlorid 0,3% + 0,9% b. braun, Natrium chloratum biotika solutio isotonica, Plasmalyte roztok, Ringer's solution fresenius kabi, Ringerfundin b.braun, Ringeruv roztok braun, Sodium chloride bp baxter 0,9 %, Sodium chloride fresenius kabi 0,9%
ATC grubu: B05BB01 - electrolytes
Aktif madde içeriği:
Formlar: Solution for infusion
Balení: Bag
Obsah balení: 10X1000ML
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Podobně jako všechny léky může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Nežádoucí účinky jsou řazeny podle četnosti výskytu.

Velmi časté (vyskytují se u více než 1 z 10 pacientů)

- změny množství chemických látek v krvi (porucha rovnováhy elektrolytů)

Jestliže trpíte srdečním onemocněním nebo máte vodu na plicích (plicní edém):

- nadměrné množství tekutin v těle (hyperhydratace)
- srdeční selhání.

Ostatní

- reakce v souvislosti se způsobem podávání přípravku:
 horečka (febrilní odpověď)
 infekce v místě infuze
 lokální bolest či reakce (zarudnutí či otok v místě infuze)
 podráždění a zánět žíly, do níž je infuze zavedena (flebitida). To může vyvolat zarudnutí, bolesti či pálení a otok podél žíly, do níž je roztok podáván.
 tvorba krevní sraženiny (žilní trombóza) v místě infuze, která způsobuje bolest, otok nebo zarudnutí v oblasti krevní sraženiny.
 pronikání infuzního roztoku do tkání kolem žíly (extravazace). Tím může dojít k poškození tkání a vzniku jizev.

Jestliže byl do infuzního roztoku přidán jiný lék, přidaný lék může také vyvolat nežádoucí účinky. Tyto nežádoucí účinky závisí na tom, jaký lék byl k roztoku přidán. Seznam možných příznaků naleznete v příbalové informaci přidávaného léku.

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo zdravotní sestře. Stejně tak postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci.

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo zdravotní sestře. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Šrobárova 48

100 41 Praha 10

webové stránky: www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

Eczanemizden sunduğumuz ürünlerden ürün seçimi

Proje hakkında

İlaç etkileşimleri, yan etkiler ve ilaç fiyatları ile alternatifleri arasında laik ilaç karşılaştırmaları amacıyla serbestçe kullanılabilen ticari olmayan bir proje

Daha fazla bilgi