UNDESTOR - Interakcje


 
Informacje o lekach nie są dostępne w wybranym języku, wyświetlany jest tekst oryginalny

Interakcje leków: Undestor Capsule, soft


Ogólny: testosterone
Substancja aktywna: testosterone undecanoate
Alternatywy: Androgel, Androgel 25 mg, gel v sáčku, Androgel 50 mg, gel v sáčku, Nebido, Pms-testosterone, Sustanon 250, Testavan, Testim
Grupa ATC: G03BA03 - testosterone
Zawartość substancji czynnej: 40MG
Formularze: Capsule, soft
Balení: Blister
Obsah balení: 60
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Undestor:

• jestliže máte nebo jste měl nádor prostaty nebo prsu, nebo pokud je u Vás na některý z těchto nádorů podezření. • jestliže jste alergický na léčivou látku nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).

Zvláštní opatrnosti u přípravku Undestor je zapotřebí

Léčba mužskými hormony, jako je testosteron, může vést ke zvětšení prostaty, zvláště u starších mužů. Proto Váš lékař bude prostatu pravidelně vyšetřovat pohmatem přes konečník (DRE) a pomocí krevních testů na antigen specifický pro prostatu (PSA).

Navíc se budou pravidelně provádět krevní testy s cílem zkontrolovat látku přenášející kyslík, která se nachází v červených krvinkách (hemoglobin). Ve velmi vzácných případech se počet červených krvinek nadměrně zvýší, což vede ke komplikacím.

Váš lékař by měl provádět následující vyšetření krve před a během léčby: hladina testosteronu v krvi, kompletní krevní obraz.

Lékařská vyšetření mohou také být nezbytná při některých dalších stavech. Proto musíte před zahájením léčby tímto přípravkem svého lékaře nebo lékárníka informovat, pokud jste někdy měl, pokud stále máte, nebo pokud je u Vás podezření na:

• rakovinu prsu, která se šíří do kostí; • rakovinu ledvin nebo plic; • onemocnění srdce; • onemocnění ledvin; • onemocnění jater; • vysoký krevní tlak; • cukrovku (diabetes mellitus); • epilepsii; • migrénu, bolesti hlavy; • potíže s prostatou, jako jsou problémy s močením; • trombofilie (abnormální srážení krve, které zvyšuje riziko trombózy - krevní sraženiny v cévách).

Pokud máte závažné onemocnění srdce, jater nebo ledvin, může léčba přípravkem Undestor způsobit závažné komplikace projevující se jako zadržení vody v těle, které je někdy doprovázeno (městnavým) srdečním selháním.

Informujte svého lékaře, pokud máte vysoký krevní tlak, nebo se léčíte pro vysoký krevní tlak, protože testosteron může způsobit zvýšení krevního tlaku.

Pokud trpíte spánkovou apnoe (dočasná zástava dechu ve spánku), může dojít k jejímu zhoršení, pokud budete užívat přípravky obsahující testosteron. Informujte svého lékaře, pokud se tohoto obáváte. Pokud trpíte nadváhou nebo chronickým onemocněním plic, může být nezbytné, aby na Vás Váš lékař více dohlížel.

Děti a dospívající

Bezpečnost a účinnost tohoto přípravku nebyla u dětí a dospívajících dostatečně stanovena.

Při léčbě dětí a dospívajících je nutný zvláštní dohled lékaře, protože podávání testosteronu může obecně vést k předčasnému pohlavnímu vývoji a omezuje růst (viz bod 4 „Děti a dospívající“).

Další léčivé přípravky a přípravek Undestor

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval nebo které možná budete užívat, a to i o těch bez lékařského předpisu.

Účinky přípravku Undestor mohou být ovlivněny dalšími léčivými přípravky, popřípadě může přípravek Undestor ovlivnit účinek jiných léčivých přípravků. Proto musíte svého lékaře nebo lékárníka informovat, pokud užíváte nebo hodláte užívat:

• inzulin a/nebo jiné přípravky k úpravě hladin krevního cukru; • přípravky ke snížení srážlivosti krve (antikoagulancia).

Podávání androgenů, jako je přípravek Undestor, může vést ke snížení dávky těchto přípravků.

Svého lékaře nebo lékárníka rovněž informujte, pokud užíváte nebo hodláte užívat hormon ACTH nebo kortikosteroidy (používají se k léčbě různých stavů, jako je revmatismus, artritida, alergické stavy a astma). Užívání androgenů, jako je přípravek Undestor, může zvýšit riziko zadržování vody, zvláště pokud Vaše srdce a játra nefungují správně.

Androgeny mohou také ovlivnit výsledky některých laboratorních testů (např. na funkci štítné žlázy). Proto musíte svého lékaře nebo pracovníky laboratoře provádějící takové testy informovat, že užíváte tento přípravek.

Přípravek Undestor s jídlem a pitím

Jídlo umožňuje, aby se testosteron undekanoát, což je léčivá látka tohoto přípravku, dostal do těla. Proto se přípravek Undestor musí užívat s jídlem (viz bod 3).

Těhotenství, kojení a plodnost

Přípravek Undestor není určen ženám, proto jej nesmějí užívat těhotné ženy ani ženy, které se domnívají, že by mohly být těhotné, ani ženy kojící.

U mužů může léčba přípravkem Undestor vést k poruchám plodnosti způsobeným potlačením tvorby spermií.

Pokud máte v plánu mít dítě, poraďte se předtím, než začnete užívat tento přípravek, se svým lékařem nebo lékárníkem.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Pokud je známo, nemá tento přípravek vliv na schopnost řídit a obsluhovat stroje.

Důležité informace o některých složkách přípravku Undestor

Tento přípravek obsahuje oranžovou žluť Sunset, která může vyvolat alergické reakce.

Nesprávné užívání

Pokud jste pacient, který se účastní soutěží, na něž dohlíží Světová antidopingová agentura (World Anti-Doping Agency - WADA), pak se musíte předtím, než začnete tento přípravek užívat, podívat do kodexu WADA, protože přípravky, jako je přípravek Undestor, mohou tyto antidopingové testy ovlivnit.

Zneužívání tohoto přípravku k posílení sportovní výkonnosti s sebou nese závažná rizika a nedoporučuje se.

Wybór produktów w naszej ofercie z naszej apteki

O projekcie

Wolno dostępny projekt niekomercyjny do celów porównań leków świeckich na poziomie interakcji, skutków ubocznych, a także cen leków i ich alternatyw

Więcej informacji