PARACETAMOL AUROVITAS - 복용량


 
선택한 언어로 의약품 세부 정보를 사용할 수 없으며 원본 텍스트가 표시됩니다

약물의 복용량: Paracetamol aurovitas Tablet


일반적인: paracetamol,acetaminofen
활성 물질: paracetamol
대안: Panadol, Panadol baby, Panadol junior, Panadol novum, Panadol pro děti 24 mg/ml jahoda, Panadol pro děti jahoda, Paracetamol accord, Paracetamol actavis, Paracetamol apotex, Paracetamol auxilto, Paracetamol b. braun, Paracetamol baggerman, Paracetamol basi, Paracetamol dr. max, Paracetamol kabi, Paracetamol kappler, Paracetamol noridem, Paracetamol pharmaclan, Paracetamol saneca, Paracetamol stada, Paracetamol teva, Paracetamol zentiva, Paracetamol zentiva k.s., Paralen, Paralen 100, Paralen 125, Paralen 500, Paralen 500 sup, Paralen horký nápoj bez cukru, Paralen rapid, Paralen sus, Paralgil, Paralgil forte, Paramax horký nápoj, Paramax rapid, Paramegal, Parapyrex
ATC 그룹: N02BE01 - paracetamol,acetaminofen
활성 물질 함량: 500MG
양식: Tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 10 I
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


ní tohoto přípravku s léky, které obsahují paracetamol, jako jsou léky k léčbě chřipky a nachlazení. Bez porady s lékařem neužívejte více než jeden přípravek obsahující paracetamol.

Další léčivé přípravky a přípravek Paracetamol Aurovitas

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Neužívejte přípravek Paracetamol Aurovitas v kombinaci s dalšími léčivými přípravky obsahujícími paracetamol.

Poraďte se se svým lékařem, než začnete užívat paracetamol, pokud užíváte některý z následujících léků:

• metoklopramid nebo domperidon (léky k léčbě pocitu na zvracení a zvracení) • cholestyramin (lék ke snížení hladiny cholesterolu) • warfarin a další deriváty kumarinu (léky na ředění krve), zejména v případě, že potřebujete paracetamol užívat denně po dlouhou dobu • salicylamid (lék proti bolesti) • probenecid (lék k léčbě dny) • isoniazid nebo rifampicin (léky k léčbě tuberkulózy) • lamotrigin nebo fenytoin (lék k léčbě epilepsie) • barbituráty nebo karbamazepiny (léky způsobující relaxaci a ospalost) • třezalka tečkovaná (používaná k léčbě deprese) • chloramfenikol (antibiotikum) • zidovudin (lék používaný k léčbě AIDS)

Pokud se chystáte na laboratorní testy, (např. vyšetření krve, moči, alergologické testy atd.) oznamte svému lékaři, že užíváte tento přípravek, protože by to mohlo ovlivnit výsledky těchto laboratorních testů.

Přípravek Paracetamol Aurovitas s jídlem, pitím a alkoholem

Během užívání přípravku Paracetamol Aurovitas nepožívejte alkohol.

Těhotenství, kojení a plodnost

Těhotenství

Studie s paracetamolem neprokázaly existenci nežádoucích účinků na průběh těhotenství nebo na zdraví nenarozeného dítěte. Paracetamol lze v doporučených dávkách užívat během těhotenství. Během těhotenství by neměl být paracetamol užíván dlouhodobě, ve vysokých dávkách nebo v kombinaci s jinými léky.

Kojení

Paracetamol se vylučuje do mateřského mléka, avšak v nevýznamném množství. Terapeutické dávky paracetamolu mohou být užívány během kojení.

Plodnost

Při běžném užívání paracetamolu nejsou známy škodlivé účinky na plodnost.

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů Paracetamol Aurovitas neovlivňuje schopnost řídit dopravní prostředky a obsluhovat stroje.

3. Jak se přípravek Paracetamol Aurovitas užívá

Dávkování

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka přípravku je:

Dospělí, starší lidé a dospívající od 16 let (nad 55 kg tělesné hmotnosti):

Užívejte jednu nebo dvě tablety přípravku Paracetamol Aurovitas 500 mg, až 4x denně.

Maximální denní dávka paracetamolu nesmí překročit 6 tablet (3 000 mg).

Děti a dospívající od 10 do 15 let (40-55 kg tělesné hmotnosti):

Užívejte jednu tabletu přípravku Paracetamol Aurovitas 500 mg až 4x denně.

Maximální denní dávka paracetamolu nesmí překročit 4 tablety (2 000 mg).

Nedoporučuje se podávat dětem mladším 10 let.

Dávka nemá být opakovaně podávána častěji než každé 4 hodiny a nemají být podány více než 4 dávky během 24 hodin.

Tabletu zapijte velkým množstvím vody.

Přípravek Paracetamol Aurovitas není vhodný pro děti mladší 10 let.

• Mezi dvěma dávkami má být rozestup alespoň 4 hodiny. • Neužívejte společně s dalšími léky obsahujícími paracetamol • Nepřekračujte stanovenou dávku. • Přípravek Paracetamol Aurovitas má rýhu pro snadné dělení tablety pro použití u dětí. • Jestliže bolest přetrvává déle než 5 dní nebo jestliže horečka přetrvává déle než 3 dny nebo se zhorší nebo se objeví jiné příznaky, musíte léčbu ukončit a poradit se s lékařem.

Maximální denní dávka nemá překročit 60 mg/kg/den (až 2 g/den) v následujících situacích:

• dospělí s hmotností nižší než 50 kg • mírná až středně závažná porucha funkce jater, Gilbertův syndrom (familiární nehemolytická žloutenka) • dehydratace • chronická podvýživa.

Dodržujte výše uvedené pokyny, pokud Vám Váš lékař nedoporučí jinak.

Pokud by se Vám zdál účinek přípravku Paracetamol Aurovitas velmi silný nebo velmi slabý informujte svého lékaře nebo lékárníka.

Způsob podání:

Tabletu spolkněte a zapijte sklenicí vody.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Paracetamol Aurovitas, než jste měl(a)

V PŘÍPADĚ PŘEDÁVKOVÁNÍ SE IHNED PORAĎTE S LÉKAŘEM, A TO I V PŘÍPADĚ, ŽE SE CÍTÍTE DOBŘE, vzhledem k riziku opožděného závažného poškození jater. K příznakům

předávkování paracetamolem patří pocit na zvracení, zvracení a ztráta chuti k jídlu. K bezvědomí obvykle nedochází.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Paracetamol Aurovitas

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku. Namísto toho pokračujte s další dávkou v původním intervalu.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.
유사하거나 대체 제품


마지막 검색 용어

프로젝트에 대하여

상호 작용 수준, 부작용 및 약물 가격 및 대안의 수준에서 laic 약물 비교를 목적으로 무료로 제공되는 비상업적 프로젝트

마지막 검색 용어

Flebazol |

더 많은 정보