AMPRILAN 10 - Dávkování


 

Dávkování léku: Amprilan 10 Tableta


Generikum: ramipril
Účinná látka: ramipril
Alternativy: Acesial, Amprilan 1,25, Amprilan 2,5, Amprilan 5, Medoram, Miril, Piramil, Ramil 1,25, Ramil 10, Ramil 2,5, Ramil 5, Ramipril actavis, Ramipril aurovitas, Ramipril js partner, Ramipril krka, Tritace
ATC skupina: C09AA05 - ramipril
Obsah účinných látek: 10MG
Formy: Tableta
Balení: Blistr
Obsah balení: 100
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


style="line-height:17px"> Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Užívání tohoto léčivého přípravku

-Lék užívejte ústy každý den ve stejnou denní dobu. -Tablety spolkněte vcelku a zapijte je tekutinou. -Tablety nedrťte ani nežvýkejte.

Jaké množství léku je třeba užívat

Léčba vysokého krevního tlaku

-Obvyklá úvodní dávka je 1,25 mg nebo 2,5 mg jednou denně. -Lékař Vám bude denní dávku upravovat, dokud nebude Váš krevní tlak pod kontrolou. -Maximální dávka je 10 mg jednou denně. -Jestliže už užíváte diuretika (odvodňovací tablety), může Vám lékař před zahájením léčby

přípravkem Amprilan diuretika vysadit anebo snížit jejich množství, které budete užívat.

Na snížení rizika srdečního záchvatu nebo mozkové mrtvice

-Obvyklá úvodní dávka je 2,5 mg jedenkrát denně. -Lékař může posléze rozhodnout o zvýšení množství léku, které budete užívat. -Obvyklá dávka je 10 mg jednou denně.

Léčba na snížení nebo oddálení zhoršení problémů s ledvinami

-Úvodní dávka může být 1,25 mg nebo 2,5 mg jednou denně. -Lékař Vám postupně upraví množství, které budete užívat. -Obvyklá dávka je 5 mg nebo 10 mg jedenkrát denně.

Léčba srdečního selhání

-Obvyklá úvodní dávka je 1,25 mg jedenkrát denně. -Lékař Vám postupně upraví množství, které budete užívat. -Maximální dávka je 10 mg denně. Je lépe užít ji ve dvou dílčích dávkách.

Léčba po srdečním záchvatu

-Obvyklá úvodní dávka je 1,25 mg jednou denně až 2,5 mg dvakrát denně.

-Lékař Vám postupně upraví množství, které budete užívat. -Obvyklá dávka je 10 mg denně. Je lépe užít ji ve dvou dílčích dávkách.

Starší pacienti

-Lékař Vám sníží úvodní dávku a léčbu Vám bude upravovat pomaleji.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Amprilan, než jste měl(a)

Informujte svého lékaře nebo se odeberte rovnou na pohotovost do nejbližší nemocnice. Cestou do nemocnice neřiďte – požádejte někoho o odvoz, nebo si zavolejte sanitku. Vezměte si s sebou balení léku, aby lékař věděl, co jste užil(a).

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Amprilan

-Jestliže vynecháte dávku, užijte až dávku, která má následovat, a to v obvyklém čase. -Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou tabletu.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Amprilan

Pokračujte v užívání svého léku, dokud Vám lékař neřekne, abyste s užíváním přestal(a). Nepřestávejte užívat přípravek Amprilan jen proto, že se cítíte lépe. Jestliže přestanete s jeho užíváním, Vaše onemocnění se může vrátit.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Ostatní nejvíce nakupují

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email:
  • Eshop