DILURAN - Efectes secundaris


 
Els detalls del fàrmac no estan disponibles en l'idioma seleccionat; es mostrarà el text original

Efectes secundaris del fàrmac: Diluran Tablet


Genèric: acetazolamide
Substància activa: acetazolamid
Alternatives:
Grup ATC: S01EC01 - acetazolamide
Contingut de substància activa: 250MG
Formes: Tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 20
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého.

Při užívání přípravku Diluran se mohou vyskytnout následující nežádoucí účinky. Četnost výskytu těchto nežádoucích účinků není známa (z dostupných údajů nelze určit).

Poruchy krve a lymfatického systému: chudokrevnost z útlumu kostní dřeně, pokles počtu až vymizení granulocytů, leukocytů (druhy bílých krvinek) v krvi, pokles počtu krevních destiček, útlum kostní dřeně.

Poruchy imunitního systému: alergická reakce, která může být v některých případech provázena až celkovým zčervenáním kůže (exfoliativní dermatitida).

Poruchy metabolismu a výživy: nízká hladina draslíku v krvi (pouze přechodně a nezávažného stupně), porucha vnitřního prostředí ve prospěch kyselin (acidóza, většinou mírného stupně, výjimečně závažnější u starších pacientů, pacientů s cukrovkou a poruchou ledvinných funkcí), zvýšená hladina amoniaku v krvi u pacientů s epilepsií.

Psychiatrické poruchy: deprese, zvýšená bdělost, zmatenost, někdy spojená i s halucinacemi, chuťové halucinace.

Poruchy nervového systému: ospalost, bolest hlavy, závratě, porucha hybnosti, brnění obličeje a končetin (zejména při podávání vysokých dávek).

Poruchy oka: krátkozrakost (pouze přechodného charakteru), oboustranný akutní glaukom (zelený zákal) s uzavřeným úhlem.

Poruchy ucha a labyrintu: ušní šelest, poruchy sluchu.

Gastrointestinální poruchy: poruchy zažívacího ústrojí.

Poruchy kůže a podkožní tkáně: vyrážka, kožní reakce, kožní výsev drobných tečkovitých krvácení (doprovází sníženou hladinu krevních destiček, důsledek poruchy srážlivosti), akutní generalizovaná exantematózní pustulóza (kožní onemocnění s výskytem drobných puchýřků na různých místech těla).

Poruchy ledvin a močových cest: výskyt krystalků v moči, močové kameny, ledvinová kolika, zánět ledvin, akutní selhání ledvin (projevující se snížením množství vylučované moči, otoky, nevolností) nebo zhoršení předcházející chronické ledvinové nedostatečnosti.

Celkové poruchy a reakce v místě aplikace: únava, malátnost, horečka, žízeň.

Vyšetření: snížení tělesné hmotnosti.

Pokud se u Vás objeví závažná kožní reakce: červená, šupinatá vyrážka s podkožními hrbolky a puchýřky (exantematózní pustulóza), neprodleně kontaktujte lékaře. Frekvence těchto nežádoucích účinků není známa (z dostupných údajů nelze určit).

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci.

Hlášení podezření na nežádoucí účinky

Hlášení podezření na nežádoucí účinky po registraci léčivého přípravku je důležité. Umožňuje to pokračovat ve sledování poměru přínosů a rizik léčivého přípravku. Žádáme zdravotnické pracovníky, aby hlásili podezření na nežádoucí účinky na adresu:

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Šrobárova 48

100 41 Praha 10

webové stránky: http:// www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek

Selecció de productes de la nostra farmàcia a la nostra oferta


Últims termes cercats

Sobre projecte

Un projecte no comercial disponible lliurement per a la comparació de medicaments laics a nivell d'interaccions, efectes secundaris, així com els preus dels medicaments i les seves alternatives

Últims termes cercats

Més informació