PAMBA - Взаємодії


 
Інформація про наркотики не доступна в обраній мові, відображається оригінальний текст

Взаємодія з наркотиками: Pamba Tablet


Загальний: aminomethylbenzoic acid
Діюча речовина: aminomethylbenzoic acid
Альтернативи:
Група ATC: B02AA03 - aminomethylbenzoic acid
Вміст активної речовини: 10MG/ML, 250MG
Форми: Solution for injection, Tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 20
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Pamba:

- jestliže jste alergický(á) na kyselinu aminomethylbenzoovou nebo na kteroukoli další složku to-hoto přípravku (uvedenou v bodě 6),

- při závažné poruše funkce ledvin (nedostatečnosti ledvin),

- při krváceních uvnitř oka (krvácení do sklivce),

- máte-li trombózu (onemocnění, při kterém vznikají v cévách krevní sraženiny) nebo tromboembolic-ké onemocnění (kdy vzniklá krevní sraženina se vmete do cév na jiném místě těla), s výjimkou pou-žití jako antidotum při život ohrožujícím krvácení při léčbě antikoagulancii.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Pamba se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Jestliže máte sklon k onemocnění trombózou, nebo pokud se ve Vaší rodině častěji vyskytují trombózy, bude Vás Váš lékař velmi pečlivě sledovat.

Poruchy funkce ledvin Nejsou k dispozici dostatečné zkušenosti s použitím u pacientů s poruchami funkce ledvin. Vzhledem k tomu, že kyselina aminomethylbenzoová se vylučuje ledvinami, měla by být při déletrvající léčbě prováděna pravidelná vyšetření funkce ledvin.

Při snížené funkci ledvin může Váš lékař případně použít jiný léčivý přípravek z této skupiny léčivých látek (např. kyselinu tranexamovou).

Děti

Nejsou k dispozici dostatečné zkušenosti s použitím u dětí.

Starší osoby

Nejsou k dispozici dostatečné zkušenosti s použitím u starších osob.

Další léčivé přípravky a Pamba

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době uží-val(a) nebo které možná budete užívat, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu.

Užíváte-li navíc jiné léčivé přípravky, které zrychlují srážení krve (např. koncentráty koagulačních fak-torů), může dojít k zesílení účinku, což může za určitých okolností zvýšit riziko vzniku trombóz nebo embolií.

Léčivé přípravky, které tlumí srážení krve, mohou na základě svého účinku oslabit účinek přípravku Pamba spočívající v zastavení krvácení.

Uvědomte si, prosím, že toto sdělení může platit také pro nedávno užívané/použité léčivé příprav-ky.

Těhotenství, kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Nejsou k dispozici žádné zkušenosti s užíváním přípravku Pamba v těhotenství. Přípravek Pamba se nedoporučuje v těhotenství užívat, s výjimkou život ohrožujících situací. Před užíváním se proto bez-podmínečně poraďte se svým lékařem.

Nejsou k dispozici žádné zkušenosti s užíváním přípravku Pamba v průběhu kojení. Není známo, zda léčivá látka přípravku Pamba přechází do mateřského mléka. V případě, že kojíte, neměla byste pro-to přípravek Pamba užívat, s výjimkou případů, kdy to Váš lékař považuje za bezpodmínečně ne-zbytné.

Studie týkají se plodnosti nejsou u přípravku Pamba k dispozici.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů (a práce bez dostatečné opory)

Při dodržení předepsaného dávkování se neočekává, že by došlo k nepříznivému ovlivnění schopnos-ti řídit dopravní prostředky, obsluhovat stroje nebo pracovat bez dostatečné opory.

V důsledku vzácného výskytu nežádoucích účinků, jako je kolísání krevního tlaku a závrati, však může dojít k nepříznivému ovlivnění reakční schopnosti.

Pamba obsahuje monohydrát laktózy.

Pokud Vám Váš lékař řekl, že nesnášíte některé cukry, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat.

3.

Вибір продуктів у нашій пропозиції від нашої аптеки

Про проект

Безкоштовно доступний некоммерческий проект для порівняння ліків на рівні взаємодії, побічних ефектів, а також цін на ліки та їх альтернативи

Більше інформації