TWICOR - పరస్పర


 
Selected షధ వివరాలు ఎంచుకున్న భాషలో అందుబాటులో లేవు, అసలు వచనం ప్రదర్శించబడుతుంది

Of షధ పరస్పర చర్య: Twicor Film-coated tablet


సాధారణం: rosuvastatin and ezetimibe
క్రియాశీల పదార్ధం: rosuvastatin calcium, ezetimibe
ప్రత్యామ్నాయాలు: Delipid plus, Horime, Refidoro, Rosumop combi, Rosuvastatin/ezetimib sandoz, Rosuvastatin/ezetimib sanofi, Rosuvastatin/ezetimibe elpen, Rosuvastatin/ezetimibe krka, Rosuvastatin/ezetimibe teva, Rosuvastatin/ezetimibe teva b.v., Rosuvastatin/ezetimibe teva cr, Rozetin, Ruzeb, Sorvasta plus, Viazet, Zenon, Zenon neo, Ziviba
ATC సమూహం: C10BA06 - rosuvastatin and ezetimibe
క్రియాశీల పదార్ధం కంటెంట్: 10MG/10MG, 20MG/10MG
పత్రాలు: Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 10
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Twicor:

- jestliže jste alergický(á) na rosuvastatin, ezetimib nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6),

- jestliže máte onemocnění jater,

- jestliže máte závažné zhoršení funkce ledvin,

- jestliže máte opakované, nevysvětlené bolesti svalů (myopatie),

- jestliže užíváte léčivo zvané cyklosporin (užívané např. po transplantaci orgánů),

- jestliže jste těhotná nebo kojíte. Pokud během užívání přípravku Twicor otěhotníte, přestaňte lék ihned užívat a informujte svého lékaře. Ženy by se měly při užívání tohoto přípravku chránit před otěhotněním používáním vhodných antikoncepčních opatření.

Jestliže pro Vás platí některý z výše uvedených bodů (nebo si nejste jistý(á)), poraďte se se svým lékařem.

Upozornění a opatření Před užitím přípravku Twicor se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem, jestliže: - máte nějaké potíže s ledvinami, - máte nějaké potíže s játry,

- jste měl(a) opakované nebo nevysvětlené bolesti svalů, v minulosti se u Vás vyskytly svalové obtíže nebo se objevily v rodině nebo jste v minulosti trpěl(a) svalovými problémy při užívání jiných léků snižujících hladinu cholesterolu. Informujte ihned svého lékaře, pokud pocítíte nevysvětlitelné svalové bolesti, zvláště necítíte-li se dobře nebo máte horečku. Informujte také svého lékaře nebo lékárníka, jestliže cítíte setrvalou svalovou slabost.

- jste asijského původu (japonského, čínského, filipínského, vietnamského, korejského nebo indického). Váš lékař Vám doporučí vhodnou dávku. - užíváte léčivé přípravky proti infekci, včetně infekce HIV nebo hepatitidy typu C, jako je např. kombinace lopinavir/ritonavir nebo atazanavir či simeprevir – viz také bod „Jiné léčivé přípravky a Twicor“, - máte závažné dýchací potíže, - užíváte jiné léčivé přípravky ke snížení hladin cholesterolu zvané fibráty; viz také bod „Jiné léčivé přípravky a Twicor“, - pravidelně pijete velké množství alkoholu, - trpíte sníženou funkcí štítné žlázy (hypotyroidismem), - je Vám více než 70 let (lékař Vám doporučí správnou dávku přípravku Twicor), - užíváte nebo jste v posledních 7 dnech užíval(a) léčivo zvané kyselina fusidová (k léčbě bakteriálních infekcí), a to perorálně (ústy) nebo v injekci; kombinace kyseliny fusidové a přípravku Twicor může vyvolat závažné svalové obtíže (rabdomyolýzu).

Pokud pro Vás některý z výše uvedených bodů platí (nebo si nejste jistý(á)), poraďte se před užitím tohoto přípravku se svým lékařem nebo lékárníkem.

Statiny mohou u malého počtu osob ovlivnit játra. To lze zjistit jednoduchým testem, který sleduje zvýšené hladiny jaterních enzymů v krvi. Lékař Vás proto bude během léčby přípravkem Twicor pravidelně posílat na tento krevní test (test jaterní funkce). Je důležité, abyste navštěvoval(a) svého lékaře, který Vám test předepíše.

Máte-li diabetes (cukrovku) nebo hrozí její rozvoj, bude Vás při užívání tohoto přípravku lékař pečlivě sledovat. Větší pravděpodobnost rozvoje diabetu hrozí při vysoké hladině cukru a tuků v krvi, při nadváze a vysokém krevním tlaku.

Děti a dospívající

Užití tohoto léčivého přípravku u dětí a dospívajících do 18 let se nedoporučuje.

Další léčivé přípravky a přípravek Twicor

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Zvláště informujte svého lékaře, užíváte-li některý z následujících léků:

- cyklosporin (užívaný např. po transplantaci orgánů jako prevence odmítnutí transplantovaného orgánu; účinek rosuvastatinu je při současném užití s cyklosporinem zvýšený. Neužívejte Twicor, pokud užíváte cyklosporin.

- protisrážlivé léky, jako je warfarin, acenokumarol nebo fluindion (jejich účinek na ředění krve, a tím i riziko krvácení, může být při současném užití s přípravkem Twicor zvýšený) nebo clopidogrel,

- jiné léky ke snížení hladiny cholesterolu zvané fibráty, které upravují také hladiny triglyceridů v krvi (např. gemfibrozil a jiné fibráty); při užívání gemfibrozilu spolu s přípravkem Twicor je účinek rosuvastatinu zvýšen,

- kolestyramin (léčivo snižující cholesterol), protože ovlivňuje způsob účinku ezetimibu,

- antivirová léčiva, jako je ritonavir s lopinavirem nebo atazanavir či simeprevir (užívané k léčbě infekcí, včetně infekce HIC nebo hepatitidy typu C) – viz bod „Upozornění a opatření“,

- léčiva na zažívání obsahující hliník (aluminium) nebo hořčík (magnesium), užívaná k neutralizaci kyseliny v žaludku - tato léčiva snižují hladiny rosuvastatinu v krvi; tento vliv lze zmírnit užíváním těchto léčiv 2 hodiny po rosuvastatinu,

- erytromycin (antibiotikum); účinek rosuvastatinu je při současném užívání s tímto antibiotikem snížen,

- kyselinu fusidovou; pokud potřebujete užívat perorálně kyselinu fusidovou k léčbě bakteriální infekce, budete muset dočasně přerušit užívání přípravku Twicor. Váš lékař Vám řekne, kdy můžete znovu začít s užíváním přípravku Twicor. Užívání tohoto léčivého přípravku spolu s kyselinou fusidovou může vzácně vyvolat slabost, citlivost nebo bolest svalů (rabdomyolýzu) – více informací o rabdomyolýze naleznete v bodě 4.

- perorální kontraceptiva (pilulky); hladiny pohlavních hormonů absorbovaných z pilulek jsou zvýšené,

- hormonální substituční léčbu (zvýšení hladin hormonů v krvi).

Pokud jdete do nemocnice nebo užíváte léčbu pro jiné onemocnění, informujte odborný personál, že užíváte přípravek Twicor.

Těhotenství a kojení

Pokud jste těhotná, domníváte se, že můžete být těhotná nebo plánujete otěhotnět, neužívejte přípravek Twicor. Jestliže při užívání přípravku Twicor otěhotníte, přestaňte ihned přípravek užívat a informujte svého lékaře. Ženy by se měly při užívání tohoto přípravku chránit před otěhotněním používáním vhodných antikoncepčních opatření.

Neužívejte přípravek Twicor, pokud kojíte. To proto, že není známo, zda se tento přípravek vylučuje u lidí do mateřského mléka.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů Není pravděpodobné, že tento lék ovlivní Vaši schopnost řídit dopravní prostředky, používat nástroje nebo obsluhovat stroje. Je však dobré pamatovat, že někteří lidé mohou mít při užívání tohoto přípravku závratě. V takovém případě nemáte řídit ani obsluhovat nebo používat stroje a nástroje.
మా ఫార్మసీ నుండి మా ఆఫర్‌లో ఉత్పత్తుల ఎంపిక


చివరిగా శోధించిన పదాలు

ప్రాజెక్ట్ గురించి

పరస్పర చర్యలు, దుష్ప్రభావాలు మరియు prices షధ ధరలు మరియు వాటి ప్రత్యామ్నాయాల స్థాయిలో లైక్ drug షధ పోలికల ప్రయోజనం కోసం ఉచితంగా లభించే వాణిజ్యేతర ప్రాజెక్ట్

చివరిగా శోధించిన పదాలు

మరింత సమాచారం